Nieuwe werkgroep ondersteunt ‘Veilig op Weg campagne’ Evonik

V.l.n.r. Danny Erreweyaert (Evonik), districtsschepen Rudi Sempels, Frederik Pieters (BASF), districtsschepen Sandra Suykerbuyk, parlementslid en Kalmthouts schepen Jef Van den Bergh, Greet Maas (Evonik), Christiane Smeulders van Educare en Marc Van Grootel road-safety coach

Evonik Antwerpen lanceerde onlangs de campagne #VoW (Veilig op Weg). Deze campagne is een bestaand initiatief van Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) om jonge kinderen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek.  Samen met haar verkeerspartner EduCare wil Evonik zowel haar eigen medewerkers als de bewoners van de omliggende gemeenten sensibiliseren rond het thema dodehoekongevallen.

Op 26 september stond de VoW-truck op de Dorpsdag in Stabroek. Sarah Demartelaere, schepen voor mobiliteit Stabroek, is opgetogen over de samenwerking en steunt ten volle deze campagne. Ook Sandra Suykerbuyk, schepen voor mobiliteit in Berendrecht-Zandvliet-Lillo verwelkomt dit initiatief van Evonik Antwerpen.“De kwetsbare weggebruiker kan niet goed genoeg geïnformeerd op de risico’s gewezen worden”, klinkt het bij beide schepenen. Op  zondag 17 oktober stond voor het districtshuis in Berendrecht de VoW-truck opgesteld, waar ook een presentatie in de raadzaal werd gegeven.

“Met deze campagne willen wij iedereen in het verkeer wakker schudden”, zegt Danny Erreweyaert mobiliteitscoördinator Evonik. “We kiezen dan ook voor een impactvolle en realistische campagne om door te dringen tot de leefwereld van iedereen, bedoeld om te raken en levens te redden. We rekenen ook op onze buurgemeenten om deze campagne te ondersteunen en zo tot een vlotte samenwerking te kunnen komen”

Werkgroep

Op zondag 17 oktober werd in het districtshuis te Berendrecht een nieuwe werkgroep ‘Provinciaal Fietsbeleid Polder en Noorderkempen’ opgericht op  initiatief van het district Berendrecht- Zandvliet-Lillo en Evonik.

Aanwezigen aan dit overleg waren de bedrijven Evonik én BASF, de schepenen voor mobiliteit of hun afgevaardigden van de gemeenten Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Stabroek én de Gemeente Woensdrecht (NL), alsook het district Berendrecht/Zandvliet/Lillo, maar evengoed De Provincie Antwerpen, Voka en de Port of Antwerp.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder