Nieuwe vleugel De Rekke ingehuldigd

Minister Ben Weyts en burgemeester Rik Frans onthulde de gedenkplaat in bijzijn van de genodigden

HOEVENEN – Vrijdag 21 april werden de prachtige gymhal en de nieuwe klasjes van de gemeentelijke basisschool De Rekke in Hoevenen officieel geopend in het bijzijn van minister Ben Weyts. De samenwerking tussen enerzijds de turnverenigingen Edelweiss en Vrank en Vrij met de school De Rekke is een schitterend resultaat geworden.

De gedenkplaat in de hal van het nieuwe complex

Burgemeester Rik Frans had het in zijn toespraak over het project van vele jaren. Tot halverwege de jaren ’80 had de toenmalige gemeentelijke jongensschool geen eigen turnzaal, de leerlingen turnden tot 1987 in de turnzaal van Vrank en Vrij.
De jongensschool groeide gestaag, werd gemengd en aangevuld met een kleuterschool. Na die beslissing werd de school omgedoopt tot De Rekke. In 1987 kwam er een nieuwbouw met refter en turnzaal. Eind 2012 vroeg turnkring Vrank en Vrij aan het college om de noden te bespreken. Conclusie van het gesprek: een nieuwe turnzaal drong zich op binnen een korte tijdspanne. Er moest begrotingsgewijs heel wat geregeld worden.
Al verschillende jaren moest ook de school zich behelpen met containerklassen. En toen kwam het idee om de twee projecten samen te nemen en nog meer in te spelen op het begrip ‘Brede school’.
Dat is een samenwerkingsverband tussen partijen (zoals onderwijs, academies of verenigingen) die zich bezig houden met alle opgroeiende kinderen.
Zo geschiedde: de gronden naast de school en grenzend aan de Blokwegvelden werden aangekocht door de gemeente Stabroek voor een prijs van 441.045 euro. Er werd een plan gemaakt, de omgevingsvergunning werd goedgekeurd en de werken werden aangevat na het bouwverlof van 2021.

“We zijn terecht fier op deze mooie realisatie waar sport en studie perfect samen gaan onder het motto: een gezonde geest in een gezond lichaam.”, aldus de trotse burgemeester Rik Frans. Veel woorden van dank waren er voor iedereen om gans het project in goede banen te leiden. Zeker ook aan de turnverenigingen en de school om dit verhaal tot een succes te maken.
Minister van sport Ben Weyts vond het knap dat zo’n soort infrastructuur gedeeld wordt, dat is een investering in de lokale gemeenschap en is een lokaal bindmiddel.
Tenslotte nam Inge Coeckelbergs, directrice van De Rekke, het woord en zei dat er prachtige zaken kunnen gerealiseerd worden wanneer paden kruisen van verschillende instanties en organisaties. Ze dankte de minister en het gemeentebestuur voor de ondersteuning maar wat is een mooi gebouw zonder pedagogische kwaliteit ingevuld door lesgevers. “Voor deze kwaliteit staat het Rekketeam, en de lesgevers van Edelweiss en Vrank en Vrij. Voor mij zijn jullie helden.”, aldus de directrice en er ontstond spontaan een applaus. 

De rondleiding startte door de nieuwbouw van de kleuterklasjes
De toegang naar de turnhal werd officieel geopend door: vlnr. Tim Uten, sportraad Stabroek; Inge Coeckelbergs, directrice De Rekke; schepenen Sarah Demartelaere en Veerle Nonneman, minister Ben Weyts, Bruno Dekoning, architectenbureau Adam en burgemeester Rik Frans.

Daarna volgde een rondleiding en kon iedereen de realisatie bewonderen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *