Nieuwe toeristische troef in de regio: Grensroute voor ruiters en menners

web-menroutes
Sinds mei 2016 is er ten noorden van Kalmthout de ‘Grensroute’ voor ruiters en menners. De route bestaat uit drie lussen van elks ongeveer 15 km: blauwe lus Horendonk, oranje lus Heikant/Hoek en groene lus Wildert/Grenspark. De routes bevinden zich voornamelijk op Essens grondgebied met enkele overlappingen in Kalmthout en Nederland. Verbindingswegen koppelen de routes aan elkaar zodat je één grote toer kan maken.
Via de groene lus kan je ook een stukje van het Grenspark ontdekken, deze lus voert je door het bos van Groenendries, door de Verbindingsstraat en langs het Stappersven richting Wildertse Duintjes. Andere natuurgebieden die worden aangedaan zijn de Horendonkse bossen en de noordkant van domein Hemelrijk. Onderweg kan je halt houden aan maneges, horecagelegenheden, musea en zelfs met je paard blijven overnachten in een van de hoeves of B&B’s. De routes zijn goed aangegeven door bordjes met routenummers en de pijlen duiden de richting aan.
Er is een praktische routekaart te koop voor 5 euro in VVV De Tasberg in Essen en in de maneges, horeca en logies die op de route liggen.
Info:  www.vvvessen.be, info@vvvessen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder