Nieuwe straatnamen site ’t Bruggeske

KAPELLEN – De gemeenteraad legde drie straatnamen voorlopig vast voor de site ’t Bruggeske. Alvorens deze straatnamen definitief toe te kennen, wordt een openbaar onderzoek georganiseerd van 8 juli tot en met 6 augustus 2022.

In zitting van 21 maart 2022 besliste de gemeenteraad om drie straatnamen voorlopig vast te leggen voor de site rondom het nieuw Administratief Centrum en dienstencentrum van de gemeente Kapellen, gelegen nabij de Hoevensebaan.

Bruggeske: Straatnaam voor de nieuwe site met de drie gebouwen:  Administratief Centrum, dienstencentrum en assistentiewoningen en Werkwinkel/VDAB? Deze plek wordt al sinds mensenheugenis zo genoemd in Kapellen, naar het historische bruggetje dat er ooit lag over de ondertussen ondergrondse Kapellebeek. Als je over Bruggeske spreekt, weet iedereen over welke plek in Kapellen je het hebt. Dienstencentrum ’t Bruggeske komt op deze plek te liggen. Bruggeske is een neutrale naam, met historische inslag, die niemand tegen de borst stoot. Brug refereert ook naar de verbindende rol van de gemeente Kapellen, die hier ook effectief ‘alle’ gemeentediensten samenbrengt en centraliseert voor alle Kapellenaars.

Hoelenweg: Straat(je) naar de ondergrondse parking, vanuit de Kerkstraat, langs parking Watertoren.  Genoemd naar de Kapelse fotograaf Frans en zijn zoon Louis Hoelen, die in de periode 1901-1939 ontelbare foto’s/ansichtkaarten van Kapellen en zeer wijde omgeving maakten.

Kerkepad: Paadje tussen het nieuwe ‘plein’ en de Kerkstraat (richting Sint-Jacobuskerk). Kerkepad wordt in de volksmond al gebruikt, maar werd nooit officieel vastgelegd. Deze straatnaam ‘zegt’ naar waar het pad leidt, nl. de kerk. Kerkepad refereert ook naar een oude naam van (min of meer) de huidige Kerkstraat (den Kerckpadt).

Alvorens deze straatnamen definitief toe te kennen, wordt een openbaar onderzoek georganiseerd van 8 juli tot en met 6 augustus 2022. Eventuele bezwaren of opmerkingen kunnen ten laatste op 6 augustus 2022 schriftelijk of digitaal worden bezorgd aan het college van burgemeester en schepenen, Antwerpsesteenweg 130, 2950 Kapellen, of via ruimte@kapellen.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *