Nieuwe speeltuigen na inspraak kinderen

speeltuin07
[Not a valid template]
Berendrecht – “De jongste jaren heeft het district heel wat geïnvesteerd in speelterreinen in Zandvliet en Het was ook nodig om hier een inhaalbeweging uit te voeren. Dat is een keuze waaraan natuurlijk een prijskaartje hangt. Maar het heeft volgens mij niet veel zin om in de verschillende speeltuintjes die het district rijk is aan oplapwerk te doen. Hier een schommel maken en ginder een glijbaan herstellen leek ons niet de meeste geschikte werkmethode om de kinderen uit het district te geven waar ze eigenlijk recht op hebben. Daarom kozen we resoluut de kaart van vernieuwde speeltuinen”, legt verantwoordelijk schepen Nathalie Aertssen uit.
Nu was het de beurt aan het speelterrein in de Vossestaarstraat. “Dit is een hele rustige wijk vlak bij het districtsgebouw. Net zoals bij de heraanleg van de andere speeltuintjes kregen de kinderen ook hier inspraak. Via een bevraging langs de basisscholen mochten de kinderen suggesties doen over wat ze graag in hun speeltuin zouden willen. In de mate van het mogelijke, zowel technisch als budgettair, hielde we daar rekening mee. Het resultaat oogt volgens best wel aardig”, vindt schepen Aertssen. Net als de grote speeltuin Hagelberg en die van het Gakpleintje achter de sporthal is ook nu opnieuw gekozen voor een minder traditionele aanleg.
“De Duitse ontwerper gebruikt heel veel hout. De creaties doen ook een beroep op de fantasie van de kinderen en dat stimuleert dan weer het spel. Voor deze kleine speeltuin heeft het district net geen vijftigduizend euro uitgetrokken”, aldus nog Nathalie Aertssen.
Er staan nog andere vernieuwingen in de startblokken. “Begin juli krijgt ook het pas geopende Vrijetijdscentrum De Schelde een eigen speelplek voor kinderen tot vier jaar.  Een groter project realiseren we volgend jaar. Dan krijgt het speelterrein aan de Zandvlietse Dorpstraat  vlak naast het voetbalveld van Zandvliet een hele metamorfose. Omdat het hier toch om een groter speelterrein gaat, voorzien we een budget van 150.000 euro. Net als bij de herinrichting van alle vorige speelpleintjes krijgen ook hier de kinderen en jongeren opnieuw inspraak”, verzekert Nathalie Aertssen.
“De werken aan het speelterrein Heiblokken kunnen opnieuw beginnen. Die waren tijdelijk stopgezet omdat tijdens graafwerken mogelijk archeologische vondsten werden gedaan. Dat bleek dan toch niet te zijn en daarom komt er opnieuw vaart in de verdere aanleg van Heiblokken”, aldus nog de bevoegde schepen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder