Nieuwe politieke partij PuSH geïntroduceerd in Stafort

STABROEK/PUTTE/HOEVENEN – De Zimmermannzaal in Stafort te Stabroek werd op zaterdag 20 januari omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Putte, Stabroek en Hoevenen, waar de langverwachte onthulling plaatsvond van de nieuwe politieke partij PuSH. De receptie, voorzien van  hapjes en drankjes, was niet alleen een sociale ontmoeting, maar ook de gelegenheid waarin PuSH zijn doelen en visie voor de gemeenschap uit de doeken deed.

Pierre Bels en Chris Van Haute, namen het woord en gaven inzicht in wat PuSH betekent voor de lokale bevolking. Met een focus op transparantie en betrokkenheid beloofden zij een nieuwe wind te brengen in het politiek landschap van Putte, Stabroek en Hoevenen

PuSH: Voor een open en betrokken bestuur
PuSH onderscheidt zich door haar toewijding aan openbaarheid van bestuur en het actief luisteren naar de bewoners. De partij is vastbesloten om de stem van de gemeenschap te vertegenwoordigen en belooft aandacht te besteden aan diverse groepen, waaronder jeugd, senioren, cultuur, ondernemers, landbouwers en veel meer.

Pierre Bels, voorzitter van  PuSH, verklaarde: “Onze visie is gebaseerd op openbaarheid van bestuur en burgerparticipatie. PuSH zal dienen als een brug tussen het lokale politieke veld en de behoeften van de inwoners.”

Lijsttrekker Chris Van Haute voegde toe: “Wat belangrijk is, is dat er in onze gemeenschap verstand op de planken komt, in plaats van ego. PuSH wil dat iedereen samen, ongeacht kleur, actief kan meewerken om te streven naar een gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt. Het is nu de kunst om al die verschillende neuzen in eenzelfde richting te krijgen, uiteraard met het nodige water in ieders wijn te doen. PuSH wil hier een voorbeeld in zijn”, aldus Chris.
Chris Van Haute zetelt momenteel in de oppositie voor Open VLD  en heeft voorheen als OCMW voorzitter in het bestuur gezeten. “Vanuit die 2 posities heb ik geleerd dat lokale politiek losstaat van Nationale en Vlaamse politiek”, zegt Chris.  

PuSH zal in de komende maanden de betrokkenheid vergroten door middel van gesprekken en bijeenkomsten met diverse belangengroepen om de behoeften van de lokale bevolking beter te begrijpen en te vertegenwoordigen.

De partij staat klaar om de lokale politieke scene te verrijken en de stem van de gemeenschap te laten weerklinken. PuSH kijkt ernaar uit om de uitdagingen aan te gaan en positieve verandering te brengen in Putte, Stabroek en Hoevenen.

Ere-spreker Paul Van Tigchelt voegde een belangrijk perspectief toe aan de avond. Hij benadrukte de cruciale rol van burgers in de politiek  en wat hij verwacht van de politiek voor de burgers.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder