Nieuwe parking Brasschaat-centrum

parking brasschaat
[Not a valid template]
Extra parkeerplaatsen in een gemeente zijn steeds welkom ook al wordt iedereen aangemoedigd het openbaar vervoer en de fiets te gebruiken. Toch is dit niet steeds haalbaar wegens grote, zware boodschappen.
Na de voorlopige parkings in de Oude Baan en de Verhoevenlei (waar binnenkort het N.AC. -Nieuw Administratief Centrum- zal gebouwd worden) was het uitkijken naar een nieuwe plaats. De hoek Hemelakkers-Oude Baan bleek de meest uitgelezen plaats in het centrum van deze parkgemeente. Het rooien van enkele bomen was voor velen een doorn in het oog maar uiteindelijk werd de vergunning afgeleverd.
Donderdagochtend 14 juli werd deze parking om 8u ‘s morgens officieel geopend door minister Jan Jambon, Waarnemend Burgemeester Koen Verberck, schepen voor mobiliteit & verkeer Luc Sevenhans en tal van andere schepenen, raadsleden en genodigden. Schepen Sevenhans mocht het lint doorknippen en meteen de ruimte voor 52 voertuigen inhuldigen.
Speciaal is dat je op deze parking in de blauwe zone 4 uur i.p.v. 2 uur mag parkeren. Dit om het comfort van de klanten, middenstand en inwoners te bevorderen. De gemeente investeerde €95.000- maar het gaat hier meer dan om een gewone parking.
Het water op de parking wordt opgevangen via kolken en afgevoerd naar een “WADI” waar het op natuurlijke wijze kan infiltreren in de bodem. Op deze manier blijft de grondwaterspiegel beter op peil en komt het regenwater niet in de riolering terecht zodat dit niet gezuiverd moet worden. Zo zie je maar, zeg nooit zomaar parking tegen een parking.
Met dank aan KMO & de communicatiedienst Brasschaat
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *