Nieuwe padelvelden toegankelijk voor iedereen

V.l.n.r.: Jaak Bergmans,voorzitter TC Stabroek; Liesbeth Bardyn, schepen voor sport;
Rudi Janssens ondervoorzitter TC Stabroek: Rik Frans, burgemeester;
schepenen Sarah Demartelaere en Ludo Reyntjens.

STABROEK – Vanaf heden kan je de populaire sport, padel, beoefenen in Stabroek. De laagdrempeligheid van de sport zorgt ervoor dat het een vaste waarde wordt in het Vlaamse sportlandschap en dat is ook de reden dat Tennisclub Stabroek en het gemeentebestuur vier velden naast de Moorland hebben geplaatst. Ook G-sporters kunnen hier komen padellen.

Op een maand tijd staan er vier padelvelden naast de Moorland in Stabroek. Niet alleen de opbouw gebeurde snel, heel de voorbereiding verliep vlot. Eind 2019 diende TC Stabroek een voorstel in. Na een budgetwijziging in het meerjarenplan en alle andere administratieve zaken begonnen ze in maart dit jaar met de werken. “Dit project is vrij simpel uit te leggen. Een goede samenwerking in het college en nadien een goede samenwerking met TC Stabroek.”, verklaart burgemeester Rik Frans (N-VA).

Schepen van Sport, Liesbeth Bardyn (CD&V), was onmiddellijk enthousiast over dit project: “De techniek is minder belangrijk dan bij tennis. Je hebt dus minder lessen nodig om het te kunnen spelen. Op die manier is het laagdrempelig en ook voor kinderen is dit een zeer toegankelijke sport.” Een nieuwe sport voor jong en oud, maar ook voor andersvaliden en rolstoelgebruikers. “De ingang van het eerste veld is iets breder en daarom toegankelijk voor G-sporters.”

TC Stabroek kreeg de verantwoordelijkheid over dit project. Een werkgroep onder leiding van Rudi Janssens volgt alles goed mee op. “Vanaf vandaag zijn de padelvelden speelklaar, maar de eindafwerking moet nog gebeuren.”, vertelt Rudi. Met speelklare velden lopen de reserveringen nu al vlot binnen. “Het ziet er goed uit. Er zijn al veel avonden volgeboekt deze week.” Een padelveld reserveren, kan via de website van Tennis Vlaanderen.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. Padel is hip. Elke gemeente moet op de kar springen vinden ze. Maar heeft het Stabroekse bestuur ook stil gestaan bij de grote lichtpolutie?. Al heel wat avonden na de opening blijven alle terreinlichten branden zonder dat de terreinen bezet zijn. Verschillende uren. Het verhaal van voetbalterreinen uren verlichten voor de aanwezige konijnen, ipv trainende spelers. Herhaald zich ook hier weer. Moet toch verschrikkelijk moeilijk zijn om de lichtknop te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *