Nieuwe lokalen Chiro De Kievitjes officieel geopend

vlnr.: Leon Dierckx, schepen Nabilla Ait Daoud, Niels Jongenelen, Luk Vermeylen, schepen Nathalie Aertssen, Zander Vliegen, Maarten Gabriels en  Arne Geladi –  zittend: Jeroen Vermeylen

 


Chiro De Kievitjes in Zandvliet is een bloeiende vereniging die dit jaar zijn 50ste verjaardag viert en is sinds 1968 een vaste waarde aan de Keyserhoeve is. De lokalen opgericht in de jaren 50 en 70 hadden in 2000 nood aan modernisering. In 2007 werden de eerste ideeën hiervoor uitgewerkt. In 2009 werd met de hulp van de toenmalige leiding en sympathisanten een uitbouw aan de bestaande lokalen gerealiseerd. In 2014 ging het lokaal, gebouwd in de jaren 70, tegen de vlakte. Dezelfde bouwploeg realiseerde een polyvalente ruimte die de Chiro versterkte in haar activiteiten. Na verkennende gesprekken in 2015  werd een masterplan voor de lokalen uitgewerkt. VZW Het Kievitjesnest werd in april 2016 opgericht met als voornaamste opdracht het bouwen, verbouwen en beheren van de lokalen voor Chiro De Kievitjes. Tijdens de Openwervendag op november 2017 kon men de vorderingen van de bouw bekijken. Half mei 2018 werd begonnen met binnenafwerking van de lokalen. Daarnaast kreeg het terrein van de Chiro Kievitjes een grote uitbreiding met de aankoop van een stuk grond richting Walenhoek. Het speelterrein aan de kant van de Zuidvest werd voorzien van een nieuwe afsluiting. Twee weken voor de officiële opening werden de terreinen ingezaaid en stond het gras mooi groen.
Openingsweekend
De nieuwe lokalen werden op zaterdag 8 september tijdens het openingsweekend officieel in gebruik genomen. Niels Jongenelen verwelkomde de talrijke aanwezigen en gaf vervolgens het woord aan Nabilla Ait Daoud (N-VA)  schepen voor jeugd, Antwerpen en aan Nathalie Aertssen, schepen voor jeugd, district. Speciaal aandacht ging er naar Leon Dierckx, chiroheld sinds 1968, die zijn eigen plein op het vernieuwde terrein van de Kievitjes kreeg.  Terwijl Fanfare De Verbroedering Zandvliet een vrolijke noot blies, kregen de aanwezigen nog een rondleiding.  Nadien kon je genieten van een heerlijke barbecue. Zondag was het de “Dag van Jan en Alleman” en werden er Chiro-spelen uit de oude doos bovengehaald. Het weekend werd afgesloten met het chiro-café.
Meer over de opening van de nieuwe lokalen vind je in ons magazine dd. 14 september.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *