Nieuwe inbraakgolf

Onze regio ligt bezaaid met op -en afritten van snelwegen. Een koud kunstje voor dieven en andere plunderaars om alzo, na hun slag te slagen, vliegensvlug het hazenpad te kiezen. De lokale politie Brasschaat is van plan meer controles aldaar uit te voeren. Vorige maand nog werden 3 verdachten onderschept in evenveel voertuigen. een verboden wapen en een aanzienlijke som geld werden daarbij in beslag genomen. Het bandietentrio werd ter plekke aangehouden en overgemaakt aan het Parket te Charleroi.
Maar de inbraakgolf duurt intussen onverminderd voort. Een spijtige zaak. Hierbij een opsomming van de meest actuele feiten:
Aan de Zegersdreef in Brasschaat is ingebroken in een huis. Er verdween een belangrijke hoeveelheid juwelen en diverse sieraden. De inbrekers vluchtten weg in een klaarstaande witte wagen.
In Maria ter Heide gingen vandalen dan weer lelijk te keer. In de Durentijdlei en directe omgeving werden zomaar een tiental wagens moedwillig bekrast.
In Kapellen werd de Bloemenlei geviseerd. Daar werd een woning volledig door gepluisd en verdwenen, naast een voorraad juwelen , ook een belangrijke som geld.  Hetzelfde stramien deed zich voor aan de Graaf Henri Cornetlaan, omstreeks hetzelfde tijdstip.  Zelfs de vroegere financiedienst ‘belastingen’ aan de Antwerpsesteenweg werd bezocht. Koperdieven stalen er 11 regenpijpen…
Een speelgoedzaak aan de Achterbroeksesteenweg in Kalmthout kreeg eveneens dieven binnen. Met een speciale camera-cel werden 2 inbrekers vastgelegd, duidelijk herkenbaar.
Positief eindigen doen we in Brasschaat. De lokale politie geeft inwoners de mogelijkheid om gratis preventie-advies in te winnen. De speciaal opgeleide inspecteurs kunnen geraadpleegd worden om dan , samen met U als bewoner, te checken of uw woonst super-beveiligd is.
Meer info:   lokale politie Brasschaat: Hemelakkers, 40     tel.  03.650.35.00     www.politiebrasschaat.be              erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *