Nieuwe hypermoderne klassen op PITO Stabroek


spadesteek pito
 


Op het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) Stabroek is op 5 mei het startschot  gegeven van de bouw van nieuwe, hypermoderne nijverheidsklassen. Provinciaal gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert nam, samen met de directie, de symbolische eerste spadesteek voor haar rekening. De klassen worden gebouwd op het terrein waar de oude serre stond. Architectenbureau Jef Van Oevelen en aannemer Brebuild klaren de rest van de klus tegen september 2016. Met deze nieuwe praktijkruimtes kan PITO vanaf het schooljaar 2016 – 2017 nog meer inzetten op een inspirerende leeromgeving zodat leerlingen hun STEM- talenten nog beter kunnen ontwikkelen. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Via geïntegreerd lesgeven zullen leerlingen hun ontwerptalenten ontplooien terwijl ze het volledig technisch proces van het ontwerp, over creatie tot evaluatie doorlopen.
Voor de tweede graad komt er een informatie- en tekenruimte met computers en een geïntegreerd labo. Voor de derde graad wordt een labo elektronica en elektropneumatica voorzien. De missie van de school is inzetten op technische en beroepsopleidingen met aandacht voor de knelpuntberoepen. Daarbij is het belangrijk dat de infrastructuur van de school OK is en daar wordt steeds aan gewerkt.
De bouwwerken kosten ongeveer 2,2 miljoen euro en maken deel uit van een masterplan om de school te moderniseren. De volgende stap is het bouwen van een nieuwe paarden- en schapenstal en een nieuwe machineloods.
Het PITO aan het Laageind te Stabroek telt ongeveer 1350 leerlingen en 250 personeelsleden. Nu zondag 10 mei zet de school de deuren open en kan je vanaf 10 uur tot 17 uur kennismaken met de verschillende afdelingen van de school. Leerkrachten geven u graag extra uitleg en leerlingen laten de technieken zien.
Dag van de chemie
Gelijk met de opendeurdag van Pito wordt in de haven ook de dag van de chemie georganiseerd. Pito werk nauw samen met enkele bedrijven. Daarom gaan enkele leerlingen van de afdelingen chemie en CPT die dag aan het werk in Evonik en BASF.  PITO  richt samen met  BASF een gratis pendelbus in, waardoor  de school ook een symbolische brug maakt tussen onderwijs en industrie.
Om het uur start de bus naar BASF, de eerste vertrekt om 11 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *