Nieuwe fase in realisatie jeugdcentrum Ekeren

In de vroegere Rijkswachtkazerne, aan de Veltwijcklaan, in Ekeren is de tweede fase gestart in de realisatie van een jeugdcentrum. In de tuin is gestart met de bouw van een repetitieruimte voor plaatselijke muziekgroepen. Het is een soort betonnen bunker verdeeld in twee repetitieruimtes die sterk akoestisch geïsoleerd worden zodat buren geen geluidsoverlast last hebben. Het district Ekeren droeg hiervoor ongeveer 65.000 euro bij in de kosten. In het voorjaar van 2013 kunnen de eerste groepen er spelen. Tegelijkertijd is de aannemer begonnen met de verbouwing van de voorbouw. In de voorbouw komen de bureauruimtes van de jeugddienst, een gespreksruimte, een fietsenstalling, vergaderruimtes, een computerklas, een knutselatelier en een speelzolder. Tijdens de verbouwingswerken gaat veel aandacht naar de integrale toegankelijkheid en energiebesparende maatregelen. Om het historische karakter van de voorgevel te bewaren worden geïsoleerde ramen geplaatst zodat de opgelegde prestaties op gebied van energiebesparing kunnen gehaald worden. In de vierde en laatste fase wordt de tuin omgetoverd tot een groene speeloase. De achterbouw is al in gebruik als ontmoetingsplek voor jongeren, onthaalruimte, monitorenlokaal en knutselatelier. Alle werken inbegrepen zal het nieuwe Ekerse jeugdcentrum ongeveer 1,06 miljoen euro gekost hebben.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.