Nieuwe datum koningrijden Berendrecht en Hoevenen

Omwille van het COVID-19 virus, waren de Oude Gans Berendrecht en de Ganzerijders Hoevenen genoodzaakt hun koningrijden in maart te annuleren. Het initiële plan van beide maatschappijen was om dit zo snel mogelijk toch te laten plaatsvinden. Maar door verstrengde maatregelen van de overheid kiezen beide maatschappijen, in samenspraak met elkaar, ordediensten en gemeentebesturen, om hun koningrijden op het einde van de zomer te organiseren.

Koning 2019 David Cleynhens

De Oude Gans Berendrecht zal haar koningrijden organiseren op de Solftplaats te Berendrecht op zondag 30 augustus. Die dag zal in principe ook Berendrecht Kermis plaatsvinden op het Solft. Met op maandag 31/8 de reeds geplande kermisloop, en op dinsdag 1/9 de wielerkoers Grote Prijs Jos van Nelekes zou het einde van de zomer wel eens zeer feestelijk kunnen worden in Berendrecht.

HOEVENEN

Koning 2019 Tom Hendrickx

De Ganzerijders Hoevenen zullen op zondag 6 september hun koningrijden organiseren op het Frans Oomsplein te Hoevenen.

Beide maatschappijen zullen hun ruiters en leden nog verder berichten via interne post en mail betreft eventuele wijzigingen van vergaderingen en activiteiten en meer details over hun koningrijden.

Drie weken later, op zaterdag 26 september zullen de koningen van alle maatschappijen, met enkele maanden vertraging weliswaar, op de Botermarkt in Zandvliet strijden voor de felbegeerde keizerskroon.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder