Gemeente Kalmthout pompt 300 000 euro in lokale economie

Door het coronavirus werden heel wat ondernemers verplicht hun winkel of bedrijf tijdelijk sluiten. Dat heeft een grote impact. Om de Kalmthoutse ondernemers meer ademruimte te geven, lanceert de gemeente Kalmthout een pakket van 300 000 euro aan steunmaatregelen. “Het doel is om zowel nu als de komende maanden financiële zuurstof aan onze ondernemers te geven en zo onze lokale economie nieuw leven in te blazen”, zegt burgemeester Lukas Jacobs. Alle info vind je op www.kalmthout.be/steunondernemers. “We vragen Kalmthoutse handelaars en ondernemers om hun aanbod hier bekend te maken.”

Aankoopbon voor iedere Kalmthoutenaar
Een eerste maatregel is een cadeaubon ter waarde van 10 euro voor iedere Kalmthoutenaar, ongeacht de leeftijd. “Die verdelen we in Kalmthout van zodra de getroffen winkels opnieuw open mogen. Met die maatregel pompen we al 190 000 euro in onze lokale economie”, vertelt Lukas Jacobs.

Extra hinderpremie
Naast de cadeaubon voorziet de gemeente ook een premie van 500 euro bovenop de Vlaamse hinderpremie. Ondernemers in Kalmthout die de Vlaamse premie krijgen, mogen van de gemeente Kalmthout daar nog 500 euro bovenop verwachten.

Die maatregelen werden een eerste keer besproken in het college van burgemeester en schepenen. Die kwamen er na overleg met de Kalmthoutse ondernemersraad en na enkele algemene voorstellen vanuit de gemeenteraad. De maatregelen worden de komende weken verder uitgewerkt en voorgelegd op de gemeenteraad van eind april.

Online informatie Kalmthoutse ondernemers
De gemeente Kalmthout bundelt ook alle informatie voor en door ondernemers op www.kalmthout.be/steunondernemers. Daar vind je de info over de Vlaamse en federale steunmaatregelen, een overzicht van afhaalmaaltijden in Kalmthout, Kalmthoutse handelaars met een webshop en info over de aankoop van cadeaubons. Handelaars kunnen zich vanaf 20 maart aanmelden via kalmthouthelpt@kalmthout.be.

INFO: info@kalmthout.be

foto gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *