Nieuwe borden verwelkomen bezoekers bij Grenspark Kalmthoutse Heide

Liesbeth Bardyn (schepen Stabroek), Brigitte Van Aert (schepen Essen), Lukas Jacobs (burgemeester Kalmthout), Rik Frans (burgemeester Stabroek), Martin Groffen (voorzitter Grenspark) Veerle Nonneman (Schepen Stabroek)

Grenspark Kalmthoutse Heide heeft vier informatieborden geplaatst aan de onthaalpoorten, en de verschillende parkings, binnen het gebied. Wie het gebied bezoekt krijgt via de nieuwe borden informatie over wandelroutes en bijzondere bezienswaardigheden in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Er staan informatieborden aan het kasteel Ravenhof in Stabroek, De Vroente in Kalmthout, Hemelrijk in Essen en De Volksabdij in het Nederlandse Ossendrecht.

Het eerste informatiebord werd geplaatst aan de ingang van het Stabroekse kasteel Ravenhof, één van de vier onthaalpoorten. De borden zijn een zichtbare illustratie van de jarenlange samenwerking die rond het Grenspark Kalmtoutse Heide is opgebouwd. Alle betrokken partners, gemeentebesturen en natuurorganisaties, scharen zich achter een herkenbare uitstraling van heel het natuurgebied van 6.000 hectaren. Op die manier maakt het Grenspark de ambitie waar om over de gemeente- en landsgrenzen heen één natuurgebied te realiseren. De informatieborden zijn voorzien van een informatief drieluik. Er zijn ook 13 startpunten waar bezoekers wandelingen kunnen starten en informatie over het deelgebied en een vernieuwde wandelkaart. “De nieuwe borden illustreren mooi de waarde van het gebied met praktische informatie over waar er kan gewandeld worden. Het is een uitnodiging om stukken natuur te ontdekken waar je misschien nooit eerder was” zegt de Stabroekse burgemeester Rik Frans (N-VA). Martin Groffen, voorzitter van het Grenspark ziet de informatieborden als een visitekaartje voor een fantastisch gebied met informatie over zaken die niet altijd meteen zichtbaar zijn, maar het gebied maken tot wat het is.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder