Nieuwe Berenschool wordt energiezuinig

De schepenen, leden van het districtsbestuur en onderwijsmensen luisteren naar de uiteenzetting van de architect

Op de plek van de Middenschool in Berendrecht, die afgebroken wordt,  komt een energiezuinige nieuwbouw voor de Berenschool die tot nu toe in de vroegere ‘Jongensschool’ aan de Monnikenhofstraat was gevestigd. De kostprijs bedraagt 6,8 miljoen.
De plannen werden woensdag uiteengezet door de schepenen Robert Voorhamme en Leen Verbist die geflankeerd werden door districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen en districtsschepen voor Onderwijs Danielle Meirsman.
Passiefhuis
Het wordt de eerste school in Antwerpen die gebouwd wordt volgens de passiefhuisstandaard. Dat wil zeggen dat ze erg energiezuinig is. ‘Een passiefschool is luchtdicht geïsoleerd, en de ‘warmtewinsten’ (aanwezige personen en zon) worden gerecupereerd’, legde Voorhamme uit. ‘De energiebehoefte bedraagt slechts 15 kwh per m2 terwijl die in normale scholen 13 maal hoger ligt’.
Voorzien op aangroei
De Middenschool werd enkele jaren geleden als dusdanig gesloten omdat zij te weinig leerlingen telde. Die weken vooral uit naar het Pito in Stabroek. Vanaf 2013 wordt zij vervangen door een gebouw waarin de 123 kleuters en 154 leerlingen uit het lager onderwijs van de huidige Berenschool terecht kunnen. Er wordt bovendien ruimte voorzien voor 6 extra klassen die plaats bieden voor 150 leerlingen ingeval de schoolbevolking onverwachts aangroeit.
Buitendien komt bij de nieuwe Berenschool (die over sportzalen zal beschikken en deeltijds Kunstonderwijs aanbiedt) een kinderdagverblijf ‘Neuze Neuze’, dat voldoende ruimte heeft om het stijgend aantal jonge kinderen in het Polderdistrict op te vangen. De bouw ervan komt uit op 2,3 miljoen.
De nieuwe Berenschool wordt in gebruik genomen in september 2014. De huidige Berenschool aan de Monnikenhofstraat wordt verkocht. Wat haar bestemming wordt is niet geweten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder