Nieuwe Atletiekclub Jaks


STABROEK – Interesse in atletiek? Dan hebben we goed nieuws voor u! Een groep ervaren jeugdtrainers heeft voor onze regio een nieuwe atletiekclub boven de doopvont gehouden. JAKS – wat staat voor Jeugd Atletiek Kanten van Stabroek – nodigt u uit om kennis te maken met deze toffe sport en deze nieuwe club.

JAKS is een kleine club die ervoor wil zorgen dat alle atleten zich thuis voelen. We geven onze atleten bovendien de kans om van alle disciplines te proeven: lopen, werpen en springen. Hiervoor hebben we een enthousiast en supergemotiveerd team van trainers voor hen klaarstaan. JAKS wil vooral garant staan voor een familiale sfeer en plezier op en naast de piste voor klein en groot.

Tijdens de wintermaanden – van november 2021 tot en met maart 2022 – worden er indoor en outdoor trainingen georganiseerd. Indoor trekt JAKS naar de sporthal PITO in Stabroek en de sporthal KTA in Kapellen, outdoor worden er trainingen georganiseerd op de atletiekpiste van het sportcentrum in Stabroek en – ter voorbereiding van het veldlopen – in de verschillende bossen in de omgeving.

De nieuwe club richt zich momenteel vooral op jeugdige atleten (vanaf 5 jaar), die atletiek zowel recreatief als competitief willen beoefenen, maar ook ouderen zijn welkom. De leden worden – via atletiekclub ESAK vzw – aangesloten bij de Vlaamse Atletiekliga, de federatie waarbij aan wedstrijden kan deelgenomen worden. Tijdens het winterseizoen wordt een afwisselend programma aangeboden, met veldlopen en indoorwedstrijden.
Zowel tijdens de wedstrijden als de trainingen worden de jonge atleten ingedeeld volgens leeftijdsgroepen: kangoeroes (5-6 jaar), benjamins (7-8 jaar), pupillen (9-10 jaar), miniemen (11-12 jaar) en cadetten (13-14 jaar).

Het trainingenschema tijdens de wintermaanden ziet er als volgt uit:
-Dinsdag – 17.30 uur-19 uur – pupillen tot cadetten – sporthal PITO Stabroek
-Woensdag – 18 uur-19 uur – kangoeroes tot cadetten – atletiekpiste Stabroek
-Vrijdag – 18 uur-19.30 uur – kangoeroes tot cadetten – sporthal KTA Kapellen
-Zaterdag – 10 uur-11.15 uur – pupillen tot cadetten – verschillende locaties

Wil je kennismaken met onze club, haar trainers en atleten, dan kan dit vrijblijvend op één van onze trainingen. Deelnemen aan een aantal proeftrainingen is volledig gratis. Wil je meer weten dan kan je terecht bij secretaris Tineke Van Ginneken via mail naar info_jaks@telenet.be. Meer info is te vinden op de website van JAKS: https://jaksatletiek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *