Jan Francken stelt zijn laatste ‘Kalmthout in Beelekes-strip’ voor

Jan Francken met zijn dochters Valerie en Amber


KALMTHOUT – Op vrijdag 19 november werd in het Arboretum het tweede deel van de Kalmthoutse strips van Jan Francken voorgesteld. In ‘Kalmthout in Beelekes II’ gaat het voornamelijk over oude, bekende dorpsfiguren en het Kalmthout van vroeger. Het is ook de laatste strip die Jan Francken zal voorstellen.


In het Arboretum in Kalmthout waren veel vrienden en sympathisanten van Jan Francken aanwezig. Voor de voorstelling van zijn laatste strip was er dan ook veel belangstelling. De stripliefhebber kreeg veel positieve reacties na de eerste editie van ‘Kalmthout in Beelekes’, waardoor iedereen ook ontzettend enthousiast was toen hij zijn tweede editie voorstelde. Al blijft hij nu wel vastberaden dat het zijn laatste strip zal zijn.
In deze strip kan je veel oude, bekende dorpsfiguren tegenkomen. Verzetsstrijder Max Temmerman, Caféuitbaters Jeanne en René, De Gover en Vettige Rik zijn vereeuwigd in ‘Kalmthout in Beelekes II’. Daarnaast krijgt supervrijwilliger, Jaro De Bruyne, ook een rol in deze editie. Jaro, die eerder dit jaar overleed, krijgt op die manier eeuwige roem in de strips van Jan Francken.


Maar natuurlijk heeft Jan al die strips niet op zijn eentje gemaakt. Daarvoor kreeg hij de hulp van tekenaars. “Het is door de goodwill van die tekenaars dat deze strip gerealiseerd kan worden.” Tekenaars Kristof Fagard, Patrick van Oppen en Eric De Rop werden uitdrukkelijk bedankt door Jan. Net zoals zijn dochters, Valerie en Amber, die hij bedankte voor alle hulp.
Schepen van Toerisme, Sandra Hoppenbrouwers, en burgemeester, Lukas Jacobs, waren ook aanwezig op de voorstelling. “Het is een leuke strip over en rond Kalmthout, zoals de vorige editie. Het is een ludieke kans om ons te laten meenemen naar het verleden.”, zegt Sandra. Ook Lukas Jacobs is blij met de nieuwe strip. “Ik heb heel zijn collectie in mijn kast staan en daar hecht ik veel waarde aan. Of het echt zijn laatste is, daar ben ik heel benieuwd naar.”

Nieuwe kerstkaart


Voor de 8ste maal verschijnt er een kerstkaart waarin Kalmthout in de schijnwerper staat. Al onze wijken worden zo vermeld in dit kersttafereel. De kaart is gedrukt in een oplage van 500 explaren en verkrijgbaar in  het station Heide op 29 en 30 november (laatste openingsweek  van het station Heide)
Verder kan je de kaart aanschaffen tijdens de tentoonstellingsdagen van ‘Kalmthout in beelekes’ op 27 en 28 november in arboretum Kalmthout van 10 -17 uur, waar ook elke tekenaars komen signeren

Bij aankoop van 5 kaarten verkrijg je een 6 de kaart gratis.  3,00€ per expl. Reserveren kan op   stripkalmthout@vvvkalmthout.be


Een uitgebreid artikel over de voorstelling van het boek en zijn bezieler Jan Francken kan je lezen in ons magazine De Polder dd. 26 november 2021.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder