Nieuw sporttoestel op het sportcentrum Stabroek

Het nieuwe sporttoestel werd officieel in gebruik genomen

STABROEK – Sinds de coronacrisis is het meer dan ooit duidelijk: kwalitatieve buitensportinfrastructuur in je eigen buurt is goud waard. Schepen voor Sport Liesbeth Bardyn (CD&V): Stabroek investeert de komende jaren in verschillende outdoor fitness toestellen. De eerste in de rij van een aantal zijn de Calisthenicstoestellen”. Woensdag 22 maart werd het eerste sporttoestel op het sportcentrum Stabroek, op het middenplein van de atletiekpiste, plechtig in gebruik genomen.

Met diverse oefeningen kan je uw kracht en uithoudingsvermogen verbeteren

Calisthenicstoestellen zijn heel eenvoudig, ze bestaan voor het grootste gedeelte uit horizontale en verticale stangen die bedoeld zijn om je aan op te trekken, aan te hangen of te kunnen duwen. De enige weerstand die je krijgt is je lichaamsgewicht zelf. Met diverse oefeningen kan je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit verbeteren door een complete workout.

De doelgroep zijn dan ook geoefende individuele sporters en de plaatselijke sportclubs en scholen die deze mee in hun (kracht)training kunnen verwerken.

Een Calisthenicstoestel bestaat uit een combi: deze combineert een hele reeks oefeningen. Dubbele overhead ladder, bench, parallel bars enz.  Je hebt een pull up op verschillende hoogte, een dip bench, een timer. Wil je groepstrainingen doen, het circuit volgen of een oefening  uitvoeren  gedurende een bepaalde tijd, dan kan je gebruik maken van de timer. Daarnaast heb je steps om ook de beenspieren te trainen en een combi pull up voor armen en benen.  

“Deze aankoop kadert in de Vlaamse ‘Sportspurt’, een investeringsimpuls van 185 miljoen euro van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA). Via ‘Sportspurt’ kunnen lokale besturen en sportclubs gemakkelijker en goedkoper investeren in buitensportinfrastructuur. De kostprijs voor de Calisthenics bedraagt 24.846,07 euro (incl. btw)”, zegt schepen Bardyn.

Leden van de sportverenigingen ACSS Stabroek, JAKS en Ookami Dojo kwamen
woensdag het toestel uittesten

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *