Nieuw koning en koningin bij mini gansrijders Hoevenen

mini gans hoevenen


Op de terreinen van de Polderruiters aan ’s Hertogendijk te Stabroek richtte de Hoevense gansrijders  zondag  18 augustus het mini-gansrijden in.
Op de middag werd het jonge volkje getrakteerd op frieten met een curryworst. Een stevig maal om meteen  krachten  op te doen om het spannende spel aan te vatten.
Om twee uur startte de allerkleinsten, tot de leeftijd van 8 jaar.  27 ruitertjes, al dan niet getooid in de  geel/groene kleuren van de Hoevense gans, streden op hun versierde stalen rosje voor het felbegeerde kroontje en de beker. Toen Lander de ganzennek bloot legde, lag het kopje voor het grijpen. Met een sterke greep pakte Yarne Goetschalk de ganzenkop. Meteen werd hij op de stoere schouders van papa/snijmeester  Dave geheven en klonk het gansrijderslied. Iedere deelnemer kreeg nog een medaille en een lekker ijsje. Aan de kop hing een premie van 350 euro
Yarne, 6 jaar jong,  is de zoon van Dave Goetschalk, afkomstig uit Kapellen maar jarenlang lid van de gansrijders van Hoevenen en die ook de netten mee breit voor de gans.
Rond 16 uur startte de grotere en misschien wel toekomstige gansrijders.  Hierbij kwam al meer techniek en kracht aan te pas. En na een stevige strijd mocht Sarah Van Linden zich mini gansrijderskoningin noemen. Voor Sarah afkomstig van de Krekelberg  is het de tweede maal dat zij koningin wordt, deze stunt deed ze eerder al in 2006.  Nu bedroeg de premie 380 euro.
De premies zullen besteed worden aan de jeugdwerking van de Hoevense gans.
De ganse namiddag wist Jimmy De Doncker, Hoevense koning 2012, aan elkaar te praten terwijl de  talrijke opgekomen sympathisanten en supporters  genoten van een biertje, frisdrank, ijsjes en frieten.  “ De flessen jenever die ze naar de Clariskes hadden gebracht , hebben duidelijk hun doel bereikt”, zei Jimmy. De zon was gans het folklorespel  van de partij!
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *