Nieuw bouwproject voor omgeving Catharinakerk

web-brouwerstraat
De gemeente Stabroek doet een oproep aan ontwikkelaars/promotoren om een kwalitatief woonproject uit te werken voor de omgeving van de Sint-Catharinakerk, in het centrum van Stabroek. De projectzone heeft een oppervlakte van 4.272 vierkante meter en ligt tussen Kerkendam, de Brouwersstraat en het Begijnhof. De projectontwikkelaar koopt de grond en staat in voor het ontwerpen, het commercialiseren en het volledig realiseren van het project.
Het gemeentebestuur kiest voor een invulbouwconcept dat architecturaal moet afgestemd op de historische Sint-Catharinakerk en omgeving. Gebruikte bouwmaterialen zijn, samen met de prijs die de projectontwikkelaar voor de grond wil betalen, belangrijke elementen. De gemeentelijke gronden worden aangeboden aan een minimumprijs van 1,225 miljoen euro en het project moet klaar zijn uiterlijk eind 2021 en dit voor alle wooneenheden, winkelruimten en kantoren. Het project mag een mix zijn van wooneenheden, winkelruimte of kantoorpanden. De gemiddelde oppervlakte van de appartementen ligt minimaal op 95 vierkante meter en eventuele handelsruimten zijn enkel mogelijk op het gelijkvloers. De parking komt ondergronds en kan bereikbaar zijn via het Begijnhof en/of de Brouwersstraat. Voor de appartementen wordt minimaal 1,5 autoparkeerplaats per wooneenheid voorzien. Voor winkelruimte of kantoor ligt de norm op 1 parkeerplaats per 50 vierkante meter vloeroppervlakte. Het is een pluspunt als meer parkeerplaatsen worden voorzien die beschikbaar staan van omwonenden. Van de projectontwikkelaar wordt ook verwacht dat hij een visie uitwerkt voor de hele zone. In deze visie kan ook de tuin van de Pastorie als gemeenschapsruimte worden ingepast. Het omvangrijke woonproject zal zeker invloed hebben op de verkeersafwikkeling in de aanpalende straten en in het centrum van Stabroek. Ook hiervoor moet de ontwerper aandacht hebben. Alhoewel de definitieve plannen nog niet bekend zijn, mag gerekend worden op zestig tot zeventig nieuwe wooneenheden. Al deze bewoners verplaatsen zich met de wagen en de aanpalende smalle straten zoals de Brouwersstraat en het Begijnhof daar momenteel niet voor geschikt zijn.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder