Nieuw bestuur van start in Polderdistrict

 
districtsbestuur


Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voor er in het Polderdistrict Berendrecht-Zandvliet-Lillo een nieuw districtsbestuur tot stand kwam. Uiteindelijk bereikten N-VA en Team 2040 (een samengaan van SP.a, CD&V en Open VLD) een akkoord. Maar zelfs dan moesten nog heel wat vergaderingen gehouden worden vooraleer er een nieuwe burgemeester en een college uit de bus kwam. Uiteindelijk werd het nieuw bestuur maandagavond geïnstalleerd. Deze installatie verliep zonder problemen. Carl Geeraerts (N-VA) legde de eed af als nieuwe districtsburgemeester. Hij volgt Marcel Bartholomeeussen (Sp.a) op die eerste schepen wordt. Het tweede schepenambt gaat naar Rudi Sempels (N-VA), de lijsttrekker die aanvankelijk getipt werd als districtsburgemeester, maar dit ambt niet opnam wegens beroepsbezigheden. Het derde schepenmandaat komt toe aan Nathalie Aertssen van Sp.a, waarmee voldaan wordt aan de wettelijke verplichtingen dat minstens één vrouw moet deel uitmaken van het districtscollege.
Het voorzitterschap van de districtsraad, en de commissie, gaat voor drie jaar naar Marc Maes (N-VA). Vanaf 1 januari 2016 draagt hij dit mandaat over aan een verkozene van Team 2040. Maes drukte de hoop uit dat het nieuw geïnstalleerde districtsbestuur, meerderheid en oppositie samen, er zal in slagen om verder te bouwen aan een aantrekkelijk district, waarbij we moeten bewaren wat goed is, en bijsturen waar dit nodig is.
De nieuwe districtsraad bestaat uit 6 leden van de N-VA, 5 van Team 2040, 3 VB en 1 Burgerbelangen. Zander Vliegen (Sp.a) wordt geen districtsschepen. Hij zal over drie jaar Antwerpse OCMW-raadslid worden in opvolging van uittredend stadsschepen Guy Lauwers die tot aan zijn pensioen in de OCMW-raad blijft. Zander Vliegen blijft intussen districtsraadslid.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder