Nest geeft dirigeerstokje door

Meer dan 30 jaar geleden kwam er in Hoevenen iemand op het idee om enkele kinderen samen te brengen om te zingen. Deze man was Nest Van Roey. Uit dit groepje kinderen ontstond het koor “Canteclaer” dat dit jaar zijn 30ste verjaardag viert.

Tenor in volwassenkoor

Hij zong ook vele jaren als tenor in het volwassenenkoor “St. Cecilia”, dat lange tijd gedirigeerd werd door Staf Janssens. Toen Staf Janssens in 1997 ziek werd en later ook overleed, was de keuze voor een nieuwe dirigent vlug gemaakt. Nest Van Roey werd gevraagd om het St. Ceciliakoor te leiden. Gelukkig was zijn antwoord positief.
Af en toe gaf Nest zijn koor wel eens uit handen. Dan nam één van de tenoren uit het koor, Rogelji Vili (de Willy), de repetities en de uitvoeringen voor zijn rekening. Hij oefende inderdaad de liedere. Maar het werd allemaal een beetje te veel voor “de Nest” en hij vroeg aan Vili om het dirigeerstokje voorgoed over te nemen. Vili Rogelji, die nu mee de tenorstem zingt, wil dat met veel plezier doen. Nest gaat het koor ook niet verlaten. Hij gaat de plaats innemen van Vili bij de tenoren.
Zondag dirigeerde Nest, zoals alle derde zondagen van de maand, voor de laatste maal het koor en kreeg dan ook een warm applaus van de kerkbezoekers en zijn koorleden.
Op 19 februari wordt hij wellicht officieel in de bloemetjes gezet.
(Lydia)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *