Negen schilders tonen evenveel stijlen in Kalmthout

KALMTHOUT – Negen finalisten van de opleiding ‘beeldende kunsten specialisatie schilderatelier’ van de Sint-Lucas-Academie uit Kapellen stellen vanaf 10 september 2022 hun eindwerken tentoon in de vroegere Openluchtschool Diesterweg aan de Acacialaan in Kalmthout.
Dat gebouw is een monument dat op zich al een bezoek waard is. Daarnaast tonen Myriam Jadot, Christ’l Lamot, Christel Rapier, Marja De Ruijter, Hélène Harrewijn, Mia Van Hoofstat, Renild De Schutter, Maryse Vermeersch en Mia Van den Bossche er graag hun schilderijen.

Op 17 juli 1904 werd de schoolvilla Diesterweg geopend. Het was meteen ook de eerste openluchtschool in Europa waar zwakke kinderen uit Antwerpen naartoe werden gestuurd om aan te sterken. De beelden van weleer in de oude schoolrefter, waarin nu de pop-up bar van de expo een onderkomen vindt, geven u een idee hoe het er destijds aan toe ging. Diesterweg is een doorleefd pand met een ziel en meteen ook een bijzondere plek om de eindwerken van deze negen afstudeerders en bezielde kunstenaars tentoon te stellen.
Ze behaalden allen eerst het diploma ‘algemene schilderkunst’ en volgden nadien nog twee jaar specialisatie. Dat werd een leerrijk, boeiend en inspirerend leerproces.
De thema’s en de gebruikte technieken zijn verschillen van deelnemer tot deelnemer en zijn uiteenlopend net omdat in de loop van hun leertraject iedereen een eigen stijl ontwikkelde.
Iedereen is van harte welkom om de werken tijdens een wandeling doorheen het gebouw te ontdekken. Afsluiten met een heerlijk drankje en hapje kan in de pop-up bar.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens het weekend van 10 en 11 september en het weekend van 17 en 18 september 2022, telkens van 11 tot 17 uur. De toegang is gratis.
Op zondag 18 september om 16 uur is er een finnisage met een openingswoord van de artistieke directeur, Carla Ferilli, enet muzikale omlijsting door Kris Doms (One orchestra). Ook hierop is iedereen is welkom!
Locatie: Domein Diesterweg Acacialaan 35 2920 Kalmthout – fotograaf: Christel Rapier

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *