Nederland boven te Essen

wielrennen1

Afbeelding 1 van 3

De Molenheidevrienden hadden succes met hun tweeluik voor nieuwelingen en juniores. In de jongste categorie kwamen er al meteen 128 renners langs de inschrijvingstafel. Daarbij was wel bijna de helft van over de grens aangezien in Nederland de eerste koersen volgende week beginnen. De Nederlanders lieten zich in de koers ook langs hun beste zijde zien. Niet alleen de premies graaiden ze gulzig weg maar ook met de vetste prijzen trokken ze nadien over de grens.
In het begin bleef de grote groep netjes bij elkaar. Er waren wel enkele renners die een ontsnapping probeerden op gang te zetten, maar dat was enkel bedoeld om de premies binnen te halen. Even na half koers lukte het dan toch. Tien renners raakten voorop en daarbij was uitgerekend één Belg aanwezig. Dat was Nathan Van Hooydonck. De lange zoon van Gino die verleden week al tweede was, kreeg bij een demarrage negen Nederlanders in zijn wiel en trok er mee door.
Hij kreeg de steun van enkele Noorderburen en zo was het vrij vlug duidelijk dat die tien samen naar de streep zouden trekken. Het peloton was ondertussen al met de helft uitgedund door de hoge snelheid. Wie achteraan stond in de start kreeg niet eens de kans om naar voor op te schuiven, zo snel werd er gereden. Eigenlijk werd het geen echte spurt met tien. In de laatste rechte lijn demarreerde Nathan nogmaals, maar kreeg de de snelle Nico Honigh in zijn wiel. Samen streden ze zij aan zij voor de zege, maar het was de Nederlander die de zege binnen haalde. Hij vertelde dat het voor de tweede maal was dat hij dit jaar al won in België. In de openingswedstrijd in Rijkevorsel was hij ook al met de bloemen naar huis in Hank getrokken. Voor Nathan was het de tweede maal dat hij op de tweede plaats eindigde. Hij is wel snel, maar toch botst hij regelmatig op iemand die nog iets meer snelheid in de benen heeft. De tweede Belg in de uitslag eindigde op de 28ste plaats.

Juniores

Bij de juniores opnieuw een massa renners aan de start. Met 78 namen ze de start waarvan 25 Nederlanders. Ook daar werd er snel gereden en was het lang afwachten tot er een ernstige ontsnapping op gang kwam. In de vijfde ronde was het zover. De aanstoker was de Nederlandse Essenaar Maarten van Trijp. Hij kreeg vijf renners mee vooraan en daarbij ook slechts een echte Belg, want ook Maarten van Trijp waant zich een echte Belg want hij heeft nog nooit in Nederland gewoond. Onder druk van Maarten bleef d-e snelheid erg hoog. Ook al probeerde men in het peloton de leiders terug bij te benen, het lukte niet. Er kwam wel een achtervolgend groepje tot stand van een viertal die net voor het peloton bleef. De zes werden nog meer bedreigd en konden spurten voor de zege. Daarin bleef de plaatselijke renner Maarten van Trijp de baas voor Tim Robenburg en Fabian Ammerlaan.
foto: Maarten van Trijp mocht de bloemen ontvangen Kelly – Nathan Van Hooydonck moest tevreden zijn met de tweede plaats – De Nederlander Nico Honigh werd de winnaar bij de nieuwelingen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *