Mathieu, de ‘vader’ van gansrijders Nieuwe Gans

Op zaterdag 12 maart, was er weer het teerfeest van de Nieuwe Gans in het Ganzenhof te Berendrecht. Er verzamelden zo maar eventjes 210 feestvierders om hun twee nieuwe koningen te vieren.
Na het aperitief, het voorgerecht en de soep, werd er even pauze genomen om Mathieu Hendrickx  de gelegenheid te geven om zijn verslag uit te brengen over het koningsrijden dat op zaterdag 5 en zondag
6 maart werd betwist op het Solft.
Met de gepaste muziek die hij zelf had gekozen, om zijn uiteenzetting te begeleiden, zorgde hij er weer voor dat iedereen geconcentreerd bleef luisteren. Zijn tekst is steeds overladen met verschillende grapjes die meestal toepasselijk zijn op wat er zoal op en rond het gansrijden is gebeurd. Maar wat misschien niet iedereen meteen beseft of begrijpt, zijn sommige bijkomende elementen zoals: een schitterende ochtendzon aan een staalblauwe hemel, witte engelen boven de galg, een blauwe reiger vliegt krijsend naar het Reigersbos.
Mathieu maakt er zo een echte film van en doet onze Polder herleven als in een sprookje. Hij is werkelijk  als een vader voor de gansrijders en alles wat daarmee te maken heeft. Na zijn toespraak kwam er een heerlijk hoofdgerecht op tafel met daarna nog een grote ‘crème glace’ om de gaatjes te vullen.

De kok van dienst, Pierre Van Ostade, werd nog bedacht met een daverend applaus voor het lekkere eten. Hij kreeg hiervoor een geschenk van de Nieuwe Gans.  Franco

Foto: Vader Mathieu in gesprek met Halewijn De Lie die opnieuw in het zadel kroop om mee gans te rijden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *