Stabroek neemt deel aan #NationaleNaaiActie

STABROEK – Deze week start de #NationaleNaaiActie die heel België wil mobiliseren om zelf mondmaskers te maken.

Deze actie staat los van de aankoop van het bestuur waarbij elke +12 jarige inwoner zal voorzien worden van een mondmaskers. Er is nog geen duidelijkheid over de leveringstermijn en dus ook niet over de verspreiding aan de inwoners, maar er zal hier zo snel als mogelijk over gecommuniceerd worden.
 
Hoe doe jij mee?
Om ons land klaar te stomen voor 4 mei roepen maakjemondmasker.be en Impactdays.co nu heel België op om massaal mondmaskers te maken tijdens de #NationaleNaaiActie.

-Kan je zelf naaien? Ga dan aan de slag met de goedgekeurde patronen die je kan vinden op https://maakjemondmasker.be/  Heb je graag dat we de handleiding met de patronen voor je printen? Neem dan contact met ons op zodat we het klaar kunnen leggen. 
-Heb je nog materiaal? Om de mondmaskers te maken is er veel materiaal nodig. Heb jij nog katoenen stoffen of lint/rekkers die je op 90° kan wassen? Breng deze dan binnen zodat wij ze kunnen verdelen onder de naaisters en naaiers.

Doel is om heel België te voorzien van zelfgemaakte mondmaskers. Die kan je in Stabroek doneren in de sluis in het Sociaal Huis (Kerkstraat 35 te Hoevenen – 24/7) en in het Administratief Centrum (Dorpsstraat 45 te Stabroek – weekdagen van 9 tot 16 uur).
Van daaruit worden ze op basis van de exitstrategie verdeeld.

Info: stabroekhelpt@stabroek.be – 03 568 80 80

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *