Nathan Van Hooydonck kan ook tijdrijden

Tijdens het vorige weekeind werd het duidelijk dat Nathan Van Hooydonck ook sterk is in het rijden van een tijdrit. In Borlo-Ginlegom werden testtijdritten georganiseerd en met het oog op het provinciaal kampioenschap had Nathan zich daarvoor ingeschreven. Het werd een succes, want de Gooreindenaar liet op de tien kilometer een tijd noteren van 13’15” waarmee hij de absolute winnaar werd. “Ik doe het tijdrijden wel graag. Het is een strijd tegen uzelf. Ik leg me een tempo op en kijk regelmatig naar mijn computer om niet te verzwakken. Ik behaalde een gemiddelde van boven de 43 per uur en dat vind ik toch behoorlijk.”
Dat de conditie optimaal is, liet hij zondag in Deerlijk nogmaals zien. Tijdens de wedstrijd demarreerde hij regelmatig en kreeg Emiel Vandenabeele mee in mijn wiel. “Samen hebben we het peloton op een veilige afstand gereden. In de laatste ronde heb ik nog eens flink doorgeduwd tot hij kraakte en ben ik alleen naar de streep toe gereden.” Het loopt dus wel goed voor de Gooreindenaar die normaal iets later in conditie is, maar graag de Herman Vanspringels Diamond op zijn naam wil schrijven.
Deze wedstrijd gaat op zondag 17 april van start te Nieuwmoer. De organisatie is in handen van Koninklijk Wieler-Sportcomité Kalmthout. Het is de eerste wedstrijd voor de Topcompetitie voor nieuwelingen. Nadien zijn er nog koersen in Aywaille, Denderwindeke, La Gleize, Polleur, Adinkerke, Jemeppe, Affligem en Balen. De organisatie is er in geslaagd om een mooi deelnemersveld te presenteren voor deze 24ste uitgave. Herman Vanspringel zal om en bij de 160 deelnemers de weg op kunnen sturen voor 79,3 km. verdeeld over één grote ronde en vier plaatselijke omlopen.
Van Belgische zijde zullen alle toppers uit deze categorie aanwezig zijn. Verder zullen er selecties starten van Nederland, Denemarken, Groot-Brittanië en Duitsland. Dat deze wedstrijd een goede wipplank is naar de top, bewijst het verleden. Renners als Jurgen Van Den Broeck, Wim De Vocht, Tom Boonen, Guillaume Van Keirsbulck, Jurgen Roelandts en Boris Vallée verdiende hun eerste sporen in de Herman Vanspringel Diamond en dat bewijst dat deze wedstrijd winnen of een belangrijke rol in spelen een waardemeter is naar de toekomst.
Dat er heel wat streekrenners hun kans zullen grijpen om voor eigen supporters zich te tonen, is wel duidelijk. Niet alleen Nathan Van Hooydonck heeft zijn zinnen gezet op deze wedstrijd maar ook alle jongens zoals Axel Van de Wijgaart die zeventiende werd in Hingene zullen van de partij zijn.
Bij de elite zonder contract werd Bart Bruyndonck veertiende in Tourinnes-Saint-Lambert en dertiende in Ottergem waar 262 deelnemers aan de start verschenen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *