Najaarsaanplanting houdt gemeentelijk bomenbestand op peil


Het najaar is het ideale moment om te planten. Dan zijn planten in rust en tegen het voorjaar helemaal klaar om goed en stevig te groeien. De groendienst van de gemeente  Kalmthout gebruikt deze periode om het bomenbestand aan te vullen. Want ieder jaar verdwijnen er wel wat bomen door ziekte, gevaarlijke verkeerssituaties…  Die probeert de gemeente zo veel mogelijk aan te vullen om het groen karakter van straten en pleinen te bewaren.
Daarnaast worden ook jaarlijks een paar straten volledig aangepakt. Concreet zal dit vanaf eind dit jaar en begin 2018 gebeuren voor de Antoine de Preterlaan, Culturalaan, Korenlaan en Goudvinklaan. Die straten krijgen volledig nieuwe bomen. Daarnaast komen er in de Acacialaan enkele nieuwe beuken ter vervanging van zieke exemplaren. De groendienst bekijkt altijd eerst of het mogelijk is om een verdwenen boom te vervangen. Als een jonge boom onder de kruinen van oudere en grotere bomen wordt geplant, groeit die niet goed of gewoonweg niet. Ook worden er bestaande en nieuwe plantsoenen aangelegd met vaste planten, zoals bijvoorbeeld op het kruispunt van Max Temmermanlaan met Putsesteenweg.
Ook inwoners dragen hun steentje bij om groen aan te planten. Op zaterdag 25 november haalden inwoners hun bestellingen op van de Behaag Natuurlijk-actie. Die bestellingen zijn goed voor in totaal 161 haagpakketten en 6 bomen. De leerlingen van het 4de jaar ‘Plant, dier en milieu’ van PITO uit Stabroek hielpen bij het klaarmaken van de pakketten.
Info: milieu@kalmthout.be, 03 620 22 61

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *