Nacht van de Geschiedenis bij Davidsfonds Putte-grens

Dinsdag 22 maart is het al de negende editie van de “nacht van de geschiedenis” in Vlaanderen. Een avond waarbij in meer dan 200 plaatsen door het Davidsfonds gegrasduind wordt in de al dan niet lokale geschiedenis.
“Feest”: dat is de rode draad van de “Nacht van de Geschiedenis” in 2011.
We ontdekken bij Davidsfonds Putte-Grens de “Geschiedenis van het Ganzerijden  in de Polder” met Wim Van Look en dit midden in de periode van de festiviteiten rond het ganzerijden in de Polder die dit jaar zijn hoogtepunt bereikt op 10 april met het Keizerrijden in Zandvliet
Wim Van Look is zelf actief in de organisatie van het Ganzerijden als secretaris van de “Verenigde Gansrijders van de Antwerpse Polder” en kent de geschiedenis van binnen en buiten.
Hij  zal ons meenemen in dit jaarlijks folkloristisch gebeuren gespekt met veel sappige anekdotes rond dokters en verplegers met hun typische accessoires en drankjes, activiteiten tot in het Koning Bouwdewijn stadium, het ganzerijderspad , enzovoort….De internationale aspecten van het ganzerijden komen ook aan bod. Want ganzerijden bestaat ook in andere regio’s en kent zijn oorsprong in de veertiende eeuw.
Je wil er zeker meer van te weten komen.
We verwachten jullie op dinsdag 22 maart te 20 u. in het Ravenhof, Oud Broek te Putte.
Deelnameprijs: DF leden 3 euro  Niet leden 5 euro.
Van harte welkom, ook met vrienden en kennissen. We maken er een gezellige en leerrijke ontmoetingsavond van!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *