Naaimarathon voor Berrefonds in Zandvliet

Berrefonds
 
[Not a valid template]
Christine Vandenhole uit Antwerpen richtte samen met haar man het Berrefonds op na het overlijden van hun zoontje Berre in 2007.  Het Berrefonds geeft ouders die hun kindje verliezen twee dingen: enerzijds kleertjes, want de kleren die de ouders al kochten zijn meestal te groot voor de premature kindjes. Anderzijds krijgen ze een herinneringsdoos met daarin naast de persoonlijke aandenkens zoals bv. een haarlokje, ook zaadjes voor vergeet-me-nietjes, een boekje, een wikkeldoekje en een knuffeltje. “Het samenstellen van het doosje gebeurt samen met de verloskundigen, wij leveren het materiaal, zegt Christine. “De ouders krijgen het allemaal gratis en weten vaak niet eens waar het vandaan komt, tot ze een folder van ons in het doosje vinden”, aldus Vandenhole. “En dit wordt enorm gewaardeerd, want we ontvangen nadien mails ter bedanking of ze storten op de verjaardag van hun kindje geld op de rekening van het fonds”.
Voor het Berrefonds kunnen Christine en Wouter rekenen op de hulp van ambassadeurs en scholen. Daarom wordt op zaterdag 28 en zondag 29 mei een naaimarathon ingericht in Zandvliet.
Ria De Preter, Christel Vandaele en Ils Van As doen een oproep aan iedereen die creatief met stof of wol is om mee te naaien, haken of breien ten voordele van de sterrenkindjes van het Berrefonds. Ook handige knippers zijn welkom, zij kunnen de patroontjes knippen zodat  de naaisters aan de lopende band de kleedjes of wikkeldoekjes kunnen maken. Materiaal wordt voorzien.
Voor diegenen die tussendoor thuis willen naaien, zijn er pakketjes voorzien waarin al het materiaal zit om 10 afgewerkte stuks te maken.
De naaimarathon vindt plaats in de kantine van Zandvliet Sport, Armenstraatje te Zandvliet op zaterdag 28 mei van 17 tot 21 uur en op zondag 29 mei van 10 tot 17 uur. De deuren staan voor iedereen open!
Info: www.berrefonds.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder