Na Blarenstraat nu ook Waterstraat een schoolstraat

EKEREN – On juni 2020 werd de Blarenstraat in Ekeren-Centrum een tijdelijke schoolstraat met als bedoeling de verkeersveiligheid te verhogen. Na een proefperiode werd het project positief beoordeeld door stad, district en Basisschool 3Hoek zodat de straat definitief “schoolstraat” werd.

Dat betekent dat een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij begin en einde van de schooldag een deel van de straat een tijdlang afsluit zodat alle gemotoriseerd verkeer dan geweerd wordt. In de eenrichtingstraat Blarenstraat betekent dat afsluiting ter hoogte van de Driehoekstraat op maan-, dins-, donder- en vrijdag van 8.10 tot 8.30 uur en van 15.10 tot 15.30 plus op woensdag van 8.10 tot 8.30 uur en van 12.05 tpt 12.25 uur.

Dat eerste experiment werd nu gevolgd door een tweede : vanaf half februari loopt in de Waterstraat (wijk Bunt) een proefproject van zes maanden waarbij het stuk tussen Ferdinand Pauwelsstraat en de rotonde in Jaak Van Haezendonckstraat bij begin en einde van de schooldag een half uur wordt afgesloten door nadarhekken. Daardoor wordt voorrang verleend aan schoolgaande kinderen van Vrije Basisschool De Bunt (waar Toby Alderweireld school liep) en ook aan hun ouders die zich te voet of per fiets verplaatsen. Na de proefperiode zal beslist worden om het experiment permanent te maken, bij te sturen of stop te zetten. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *