Na 70 jaar veel belangstelling voor Artiestenmis in Carolus Borromeus

Op Pinksterzondag 13 juni 1943 vond in de Antwerpse barokkerk Sint-Carolus Borromeus op het Conscienceplein de allereerste Artiestenmis plaats. Sindsdien zijn deze misvieringen uitgegroeid tot een vast gegeven in de culturele en religieuze traditie van Antwerpen. De zorg en de afwisseling waarmee de zondagse Hoogmis wordt opgeluisterd met mooie muziek, wordt nog steeds erg gesmaakt door het publiek. Als aanloop naar de 70ste verjaardag van de Artiestenmis in 2013 is een feestelijk jubileumjaar van start gegaan.

De Artiestenmis kwam destijds tot stand dankzij het mecenaat van Marie Elisabeth Belpaire en het organisatietalent van Benoit Roose.

Jubileumjaar

Als aanloop naar de herdenking van het 70-jarig jubileum van de Artiestenmis op Pinksteren 2013 worden de komende maanden nog enkele speciale vieringen gepland. Ter gelegenheid van O.L. Vrouw ten Hemelopneming werd op woensdag 15 augustus “Die Krönungsmesse” van Mozart uitgevoerd. Zondag 25 november om 11.30 uur staat de “Misa Criolla” van Ramirez op de affiche.


Daarnaast plant het Artiestenfonds ook enkele bijzondere concerten in Carolus Borromeus om het jubileum extra luister bij te zetten. De programmering van de “meezing-Messiah” van Händel op zaterdag 29 september om 16 uur is een primeur voor Vlaanderen. De uitvoering met het publiek als koor is in Engeland en Duitsland al bekend. Het doel is om zoveel mogelijk zangers dit magistrale werk van Händel te laten meezingen. Het Artiestenfonds is hiervoor nog op zoek naar actieve deelnemers. Zij kunnen zich bij de vereniging melden.
 Info: Artiestenfonds vzw, tel. 03 234 26 62, info@sopraan.eu, www.artiestenfonds.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *