N-VA Stabroek met 13 nieuwkomers naar de verkiezingen

vlnr.: Sarah Demartelaere (nieuwkomer), Thomas Meylaerts (lijstduwer), Veerle Nonneman (nieuwkomer),
Ludo Reyntjes (schepen), Rik Frans (burgemeester) en Jos Kauwenberghs (gemeenteraadslid)

N-VA Stabroek stelde maandagavond 4 juni haar verkiezingslijst voor waarmee zij op 14 oktober naar de stembus trekt. Burgemeester Rik Frans trekt de lijst en voorzitter N-VA Thomas Meylaerts bezet de 25ste plaats en is lijstduwer. De lijst omvat 10 kandidaten uit Stabroek, 13 uit Hoevenen en 2 uit Putte en is verdeeld onder 13 mannen en 12 vrouwen.
Nieuwkomers eerst
Bij N-VA Stabroek primeren de nieuwkomers voor de kandidaten met politieke ervaring. Van de 13 nieuwkomers krijgen 2 dames meteen een prominente plaats op de lijst. Veerle Nonneman (56) op plaats 2 en Sarah Demartelaere (33) op plaats 4. Schepen Ludo Reyntjens die An Vanalme eind 2016 opvolgde, staat op plaats 3.
Veerle en Sarah
Veerle Nonneman heeft een broodjeszaak, geen winkel maar een leveringstour tot ‘s middags. Ze is zeer actief in het verenigingsleven, lid van de Hoevense Gans en haar ouders baatten destijds het Schuttershof uit in Hoevenen. Sarah Demartelaere werkt op de personeelsdienst van Verwater en is naast haar werk sociaal geëngageerd. Ze gaat er ten volle voor om mee aan de kar te trekken. 
Familie
De familie De Martelaere – Bocken legt beslag op 3 plaatsen op de lijst. Michel Demartelaere op plaats 18, echtgenote Marleen Bocken op plaats 10 en dochter Sarah op plaats 4. Ook Jos Kauwenberghs en echtgenote Kristel Pittoors vinden we terug op de lijst.
Rentree
Opmerkelijk is dat Ludo Verschueren zijn rentree maakt. In 2012 behaalde hij 280 voorkeurstemmen en werd OCMW-voorzitter. Om gezondheidsredenen haakte hij na 6 maanden af. “Ludo beseft dat hij veel te vroeg de handdoek in de ring heeft geworpen. Hij is altijd de partij trouw gebleven” aldus Rik Frans. 
Wie we niet terugvinden op de lijst is Veerle Nuyts, schepen voor onderwijs, jeugdzaken, kinderopvang gezin. Haar werd geen plaats meer toegekend. Chris Van Haute, derde OCMW-voorzitter van deze legislatuur kreeg geen prominente plaats en staat op plaats 16. “Je hebt immers geen hoge plaats nodig om kiezers aan te trekken.”, geeft voorzitter Meylaerts nog mee. Nog een opmerkelijke verschijning op de lijst is Lutgarde Matthysen die in 2006 nog opkwam onder de kartellijst CD&V-Idee en daarvoor schepen was.  
N-VA haalde in 2012 10 zetels. “Wij hopen dit jaar nog 1 extra zetel binnen te halen”, aldus burgemeester Rik Frans.
Volledige lijst:
1) Rik Frans
2) Veerle Nonneman
3) Ludo Reyntjens
4) Sarah Demartelaere
5) Jos Kauwenberghs
6) Ludo Verschueren
7) Veerle Kwick
8) Patrick Kloeck
9) Jan Schouwaerts
10) Marleen Bocken
11) Danielle Logiest
12) Ines Van Putte
13) Gust Antonissen
14) Kristel Pittoors
15) Serge Van Bosch
16) Chris Van Haute
17) Yannick Willemstein
18) Michel Demartelaere
19) Lutgarde Matthysen
20) Peter Van Horebeek
21) An Sorée
22) Michaela Bruyninckx
23) Cindy Choubane
24) Steve De Waele
25) Thomas Meylaerts

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

8 reacties

  1. Toch raar dat 2 mensen op een zijspoor zijn gezet. Denk dat de anderen hun job willen behouden. Spijtig voor de partij.
    Normaal zou politiek voor de bevolking moeten zijn en niet voor je eigen ego.

  2. Er is in dit geval maar 1 oplossing voor Chris Van Haute, één van de weinige sociaal voelende personen van de N-vA in Hoevenen en Stabroek (en wat mij betreft in heel het land) en dat is enkel op haar stemmen en niet op de andere van deze lijst. Zal ze leren

  3. Wie in Hoevenen kan er nu tevreden zijn met deze lijst? Binnen de eerste zes staat 1 nieuweling uit Hoevenen. Zelfs een monsterscore voor Chris is geen garantie voor een uitvoerend mandaat. Politiek gaat teveel over postjes.

  4. Wie in Hoevenen kan nu tevreden zijn met deze lijst. Bij de eerste zes is er een nieuweling uit Hoevenen. Zelfs al haalt Chris een monsterscore blijft de vraag of zij een uitvoerend mandaat zal krijgen van het huidig bestuur. Ervaring is blijkbaar niet meer nodig. Stemmen zijn nodig om de agenda van Antwerpen uit te voeren.

  5. 1 boodschap voor de nieuwe mensen bij N-VA: veel succes en vooral ja-knikken naar de burgemeester, anders wordt je er uitgeknikkerd!

  6. Het beste is niet voor N-VA kiezen.Ook niet voor hun vrienden. Ik stem voor Sandy B.op de VLD lijst. Komt van Hoevenen,woont nu in Stabroek. Hij kent de twee ideale burgemeester zou ik zo zeggen.

  7. Het beste is voor de burger kiezen op een persoon die voor de burger gaat. In theorie zou elke politieker zo moeten zijn. Spijtig dat er vele enkel aan hun eigen denken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.