N.A.C.: geen nieuwe voetbalploeg, museum of zo.

NAC Brasschaat


Brasschaat  – N.A.C. staat voor Nieuw Administratief Centrum. Sinds de synergie tussen OCMW en de gemeentediensten drongen maatregelen zich op. De huidige gebouwen (vooral gemeentehuis en Rozenhoeve) barsten uit hun voegen om alle diensten te plaatsen.
Meer ruimte voor personeel, betere dienstverlening en organisatie zijn noodzakelijk. Reeds jaren zocht Brasschaat naar de juiste locatie. Na de aankoop van de oude drukkerij De Bièvere in de Verhoevenlei ging alles na de sloop in een stroomversnelling.
Op dit terrein werd er een voorlopige parking aangelegd. Op deze locatie zal binnenkort het NAC komen. Woensdag 18 maart werden de buurtbewoners uitgenodigd om kennis te maken met deze plannen. De opkomst van de buurtbewoners was echter gering.
In het nieuwe gebouw zal je de diensten vrije tijd, cultuur, jeugd, sport, plaats- en personeels gebonden zaken & sociaal huis kunnen terugvinden. Het nieuwe complex zal beschikken over 12 bovengrondse en 39 ondergrondse parkeerplaatsen.
Planning: de bouwaanvraag wordt in de loop van volgende week ingediend, start der werken gepland voor begin 2016, verhuis diensten half 2017. De tweede helft van 2017 volgt dan de renovatie (opfrissing) van het gemeentehuis. Tegen eind 2017 moeten alle werken klaar zijn.
De huidige bestemming van het statige gemeentehuis blijft behouden. Hier worden diensten zoals secretariaat, financiën, communicatie, personeel & het bestuurscentrum behouden. Ook de huidige trouwzaal blijft op de vertrouwde plaats.
Luc Rampart
Met extra dank aan Compagnie-O architecten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *