Muziekroute bolt weer door Polderdorpen

Zes jaar na de laatste “Muziekroute” in Berendrecht en Zandvliet wordt gewerkt aan een nieuwe uitgave voor 2012.
De muzikale ‘kroegentocht’ in de polderdorpen werd voor het eerst georganiseerd in 2004 – drie jaar later noteerden de organisatoren en café’s een opkomst van méér dan 600 concertgangers op één avond. “Het principe is eenvoudig,” legt organisator Marc Maes uit. “We bezoeken de café’s en vragen om hun medewerking, dan gaan we op zoek naar de geschikte bands en financiële steun.”
Op vraag van artiesten én publiek werd besloten om werk te maken van een nieuw circuit volgens hetzelfde principe: de bands spelen tussen 21.00 u en middernacht, het publiek kan gratis concertjes naar keuze meepikken – het is de bedoeling dat elk van de deelnemende herbergen een ander muziekgenre aan bod komt.
“Met de volgende “Muziekroute” willen we, naast een mooi muzikaal aanbod, ook het publiek (weer) naar de café’s trekken,” gaat Marc verder. “We lezen in de kranten over afnemende bezoekersaantallen door het rookverbod en wellicht kan een initiatief als de “Muziekroute” een kentering brengen. Het klopt wel dat je voor blues en jazz best in een berookte kroeg zit, maar aangezien het om live-muziek gaat kunnen de rokers buiten het café ook genieten van de artiesten.”
Een exacte datum voor de “Muziekroute 2012” is nog niet bekend en wordt bepaald in samenspraak met de deelnemende horeca-zaken – artiesten en bands die interesse hebben om deel te nemen kunnen alvast hun gegevens opgeven aan
Muziekroute 2012, Kapelstraat 41, 2040 Berendrecht of via  HYPERLINK “mailto:maesant@antwerpen.be” muziekroute@telenet.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *