Multi-kunsten project in het Erasmusatheneum te Kalmthout

Deze week gonst het, nog meer dan anders, van bedrijvigheid in het Erasmusatheneum te Kalmthout.  Voor het 9de schooljaar op rij nemen 24 studenten van SCVO Pestalozzi de school voor 4 dagen over.  Het gaat om mensen die graag hun beroepskennis en ervaring zouden gebruiken in het onderwijs om zelf les te gaan geven. Daarom volgen zij een gespecialiseerde lerarenopleiding  en in het  kader van hun eindstage organiseren zij het 4-daagse multi-kunstenproject, van dinsdag 19 maart tot en met vrijdag 22 maart.

Goed voorbereid bieden zij de leerlingen van het Erasmusatheneum de keuze uit 7 verschillende workshops, die allen te maken hebben met kunst in de breedst mogelijk zin van het woord.  Van utopian street-art (waar leerlingen de omgeving gaan aankleden en opfleuren met zelfgemaakte kunst), over kunst & mode (waar de link tussen de 2 wordt uitgediept en de leerlingen zelf aan het ontwerpen slaan), tot Zines: we will be heroes (waar leerlingen verschillende technieken leren gebruiken om een eigen magazine te maken).  Ook theater, fotografie, dans en beeldende kunst maken deel uit  van het aanbod.

‘Het is een unieke kans voor de leerlingen om met kunst en alles wat daarmee te maken heeft actief in contact te komen. Omdat zij zelf nadenken, werken, creëren en repeteren is de betrokkenheid van de leerlingen erg groot en ontdekken zij nieuwe  interesses en talenten, die later nog van pas kunnen komen.’  Dat is althans de mening van de leerkrachten van het Erasmusatheneum die de workshops bijwonen en evalueren.  Ook 4de jaars Ilse en Sarah zijn enthousiast: ‘Elk jaar kunnen we kiezen uit nieuwe, leuke workshops.  Zo hebben we door de jaren heen veel verschillende ervaringen opgedaan en nieuwe vrienden gemaakt omdat het ‘klassieke’ lesgeven in de vaste klasgroep,  4 dagen lang wordt vervangen door groepswerk.  En op het toonmoment op zaterdagnamiddag kunnen we laten zien aan onze ouders en vrienden wat we gerealiseerd hebben.  Keileuk!’
Er wordt gedurende  4 dagen van het project door de leerlingen uiteraard naar een concreet eindresultaat gewerkt. Dat eindresultaat kan op zaterdag 23 maart bewonderd worden tijdens het toonmoment op de infodag van de school, tussen 13.00 en 17.00u.
Het is voor de leerlingen van het Erasmusatheneum een onvergetelijke week, waar ze steeds met veel plezier op terugblikken en tegelijkertijd al reikhalzend uitkijken naar de editie van volgend schooljaar.
Infodag en toonmoment, zaterdag 23 maart van 13.00 tot 17.00u. Erasmusatheneum Kalmthout, Ganzendries 14, 2920 Kalmthout.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder