MSC Belgium zet drugshonden in bij Delwaidedok te Berendrecht

Rederij MSC zet sinds eind 2010 drugshonden in op schepen die uit risicogebieden afkomstig zijn. Op die manier wil de rederij paal en perk stellen aan de drugstrafiek waar de rederij steeds meer mee te maken kreeg. “We hebben een Nederlandse firma ingeschakeld die risicoschepen screent op aanwezigheid van drugs”, vertelt Marc Beerlandt, managing director van MSC Belgium. “Dat kost ons wel wat centen, maar de schade die drugshandel aan onze reputatie toebrengt kost ons nog meer”, aldus Beerlandt. De aanpak van MSC lijkt te lonen. Sinds de Nederlandse firma aan de slag is, werden er geen onderscheppingen meer gedaan op de Home Terminal van MSC aan het Delwaidedok in Berendrecht.
Havenschepen Marc Van Peel treedt MSC bij in haar kordate aanpak. “In onze haven werden vorig jaar 8,4 miljoen containers behandeld. Een belangrijk deel daarvan passeert zonder problemen langs de Home Terminal van MSC. Het kan niet dat enkele havenarbeiders, die verleid worden door snel geldgewin, de reputatie van alle havenarbeiders, van MSC en bij uitbreiding van onze haven te grabbel gooien.’’

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder