District Ekeren moet weeral een politieagent afgeven aan Antwerpen

Op 1 april 2011 ging in Ekeren wijkagent Jan Soetewey op verdiend pensioen. Jan Soetewey stond in voor een groot deel van Ekeren centrum (Beenhouwersstraat, Groot Hagelkruis, Klein Hagelkruis, Pastorijveld, Schoonbroek, alle zijstraten in Schoonbroek, Molenstraat,Molenaarsstraat, Kattenberg, Akker enz. ).
Na een tijdje werd Jan Soetewey als wijkagent vervangen door inspecteur David Van Hooidonck die op 1 april 2011 van de interventieploeg van de luchtbal naar Ekeren kwam. Met de hulp van zijn Ekerse collega’s werd David Van Hooidonck ingewerkt voor zijn functie als wijkagent, en doet nu perfect zijn werk in zijn wijk te Ekeren.
Op 6 juni kreeg David Van Hooidonck te horen van de politietop in Antwerpen dat hij vanaf 1 september terug gemuteerd zal worden naar de interventieploeg op de luchtbal, en terug interventie zal moeten rijden. David zal niet vervangen worden, Antwerpen stad heeft blijkbaar agenten te weinig, en daarom zal onze wijkagent moeten muteren. De wijkgrenzen van ons Ekers district zullen hertekend worden, en de andere Ekerse wijkagenten zullen de taken van David moeten overnemen (extra werk). Dus van onze 6 Ekerse wijkagenten zullen er maar 5 overblijven die dus voor Ekeren, heel Schoonbroek en Rosemaai zullen instaan! Dus de wijken Mariaburg, Ekeren Donk, Schoonbroek, Rosemaai, Ekeren centrum en Leugenberg (in totaal 27.303 inwoners) zullen het in de toekomst met 5 i.p.v. 6 wijkagenten moeten stellen.
Dit is de 2é maal dat Ekeren stiefmoederlijk behandeld zal worden door de Antwerpse politietop, enkele jaren gelden doekte men de volledige Ekerse interventieploeg op (24 agenten) die dag, nacht en weekends paraat stonden voor de Ekerse bevolking, zij reden daadwerkelijk met hun combi’s dag, nacht en weekend interventie in Ekeren.
Ook zij werden toegevoegd aan de grote interventieploeg die op de luchtbal gestationeerd is, en instaat voor Merksem, Luchtbal, Zandvliet, Ekeren, Berendrecht en Lillo. Ekeren heeft sindsdien dus geen eigen interventieploeg meer, met alle gevolgen vandien, zoals lange wachttijden bij interventies, want er zijn gewoonlijk maar 2 ploegen beschikbaar voor dit grote gebied.
Nu dus nog een wijkagent afgeven, wanneer gaat dit stoppen?
Nochtans staat er in het Koninklijk besluit van 17 september 2001,” Tot vaststelling van de organisatie-en werkingsnormen van de lokale politie een gelijkwaardige minimale dienstverlening aan de bevolking te verzekeren”. Art.2 “De functie wijkwerking bestaat in het aanbieden van een zichtbare aanspreekbare en contacteerbare politiedienst, die in haar werking maximaal georiënterd is op de behoeften en verwachtingen van haar omgeving. Als minimale werkings-en organisatienorm voor de uitvoering van deze functie geldt: 1 wijkagent per 4000 inwoners!
Dus volgens dit K.B. van 17/9/01 moeten wij meer wijkagenten hebben, Ekeren en Rosemaai tellen 27.303 inwoners. Dus normaal moeten wij bijna eigenlijk 7 wijkagenten hebben. Politietop in Antwerpen wakker worden a.u.b. en hou u aan dit K.B. !
Erik Bernard – Districtsraadslid District Ekeren     

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *