MSC Belgium maakt haven veiliger

Criminelen zoeken steeds nieuwe manieren om diefstallen te plegen, ook in havens. MSC Belgium werpt op 8 mei als eerste scheepsagent een nieuw container release systeem in de strijd. Burgemeester Bart De Wever staat volledig achter dit innovatieve systeem.
 Ophalen van containers in de haven van Antwerpen gebeurt voortaan veiliger. Het vooruitstrevende container release systeem van MSC Belgium laat gebruikers inloggen op een onafhankelijke, beveiligde portaalwebsite. Klanten komen terecht bij een onafhankelijke partner, topexpert in databeheer en datasecurity.
 MSC Belgium maakt gebruik van innovatieve beveiligingstechnologie. Klanten krijgen alle informatie over het ophalen van containers pas nadat ze correct zijn ingelogd op de portaalwebsite. Bij dat inloggen hoort een extra identificatiestap die ondersteund wordt door Microsoft, om alles zo professioneel en zo veilig mogelijk te laten verlopen.
 Bijkomende voordelen van dit systeem zijn dat een klant van MSCBelgium te allen tijde een overzicht heeft van de containers die aan die klant zijn toegewezen, met inbegrip van de status van die containers. Deze en andere functionaliteiten maken van dit nieuwe container release systeem een toekomstgericht werkmiddel voor de dagelijkse business van Belgische bedrijven.
 MSC Belgium koppelt een gebruiksvriendelijk en efficiënt ophalen van containers aan meer veiligheid. Dit nieuwe release systeem biedt dus voordelen aan de klanten van MSC Belgium, het bedrijf zelf en aan de hele havengemeenschap. Criminelen krijgen minder kans om een slag te slaan en dat maakt de haven van Antwerpen veiliger.
 Burgemeester Bart De Wever staat volledig achter deze innovatie van een Antwerps bedrijf. Geen wonder: dit systeem maakt de voortrekkersrol van de haven van Antwerpen nogmaals duidelijk. Dit initiatief past trouwens in zijn strijd tegen drugs en criminaliteit in de stad.
 MSC Belgiumbeseft dat de strijd tegen criminaliteit in de haven niet gewonnen is met de invoering van dit innovatieve systeem alleen. Dit is een eerste stap in een continue investering om de haven 100% veilig te maken, zo luidt het. Het nieuwe systeem is beschikbaar vanaf 8 mei. Klanten van MSC kunnen tot 10 juni van het bestaande systeem gebruikmaken, zo hebben ze een maand de tijd om te wennen aan het nieuwe systeem.
 Ook PSA Antwerp schaart zich volledig achter dit initiatief. PSA Antwerp verleent dan ook alle mogelijke technische en operationele ondersteuning om dit innoverende systeem verder uit te rollen in de Antwerpse haven. Ook voor PSA Antwerp, de grootste terminal operator in de Antwerpse haven, staan veiligheid, efficiëntie en transparantie immers hoog in het vaandel.
 MSC Belgium en PSA Antwerp werken dan ook samen om in de toekomst een geïntegreerde omgeving te kunnen aanbieden, waarbij het ophalen van een container op eenzelfde beveiligingsniveau gebeurt als een banktransactie.

De containers zullen voortaan nog beter worden beveiligd
De containers zullen voortaan nog beter worden beveiligd

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *