Mosselkotter kwam ook naar Antwerpen

ANTWERPEN – In het Willemdok meerde woensdag de Bru 19 af. De kotter van mosselkweker Leen de Keijser uit het Zeeuwse Bruinisse kwam promotie maken voor de in Antwerpen zo gegeerde mosselen. Daags voordien was hij in Brussel waar de chefs van restaurant De Koopvaardij uit Stabroek hun kookkunsten toonden.
In Antwerpen was chef Jo Bussels van restaurant Radis Noir aan de beurt. Hij kookte de mosselen volgens een eigen recept aan boord van het schip. Toegestroomde ‘proevers’ lieten ze zich goed smaken.
Oktober-november best
Gerd, de zoon van Leen de Keijser, legde uit hoe de mosselkweek en het verwateren van de schelpdieren in Zeeland in zijn werk gaan. Christine Fijnaut, communicatiemanager van het mosselkantoor in Yerseke, bepleitte het genieten van mosselen (rauw, gekookt, gestoofd, gebakken) niet alleen in de zomermaanden, maar vooral in oktober, november en zelfs december. ‘Dan zijn ze eigenlijk op zijn best’, zei ze.
Kijk ook eens onder www.pvis.nl en ontdek dat er in Nederland jaarlijks bijna 60 miljoen kilo mosselen worden geveild en dat een tachtigtal kotters, zoals de Bru 19 ze aanvoeren. Per koelwagen gaan ze naar verdelers, winkels en restaurants, waarvan een deel in onze streek


foto: De mosselkotter uit Bruinisse in het Willemdok in Antwerpen. Links chef Jo Brusels die in de pot roert. Rechts mosselboer Leen de Keijser die uitleg geeft. Tussenin Christine Feynout van het mosselkantoor in Yerseke die de promotie van de mosselen verzorgt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder