Moretus Ekeren primeur sociaaleconomisch plan minister president Kris Peeters.

-Moretus-Kr-Peeters-S-Verherstraeten


Minister president Kris Peeters sloot op vrijdag 28 februari, bij Nike in Laakdal z’n ronde van Vlaanderen  af, in het gezelschap van o.a. 5 Office-assistant van Moretus Ekeren .
Ze werden uitgenodigd naar aanleiding van een jongerenbevraging Vlaanderen 2020 waaraan vorig jaar in enkele klassen van de school werd deelgenomen. Hierin werd gepolst naar de ideeën en verwachtingen van jongeren rond onderwijs, verkeer, verdraagzaamheid, wonen en werk, milieu. 
Vrijdag was het aan de leerlingen om de politici te bestoken met vragen. Rond onderwijs, tewerkstelling, politiek…
Staatssecretaris Servais Verherstraeten wees de leerlingen op het belang van het behalen van een diploma, en gaf hen de raad heel veel ervaring op te doen tijdens  de stages die ze wekelijks lopen. Hij wees hen op de voorsprong die ze hierbij opdoen, want dat man op de werkvloer liever nieuwe werkkrachten heeft met veel ervaring. 
Europarlementslid Marianne Thyssen was blij te horen dat er geen leerlingen van de klas roken. Een van haar bezorgdheden en roepingen in het Europees parlement is inderdaad het slechte van roken en de verslaving eraan heel duidelijk te stellen. Een vraag naar legalisering van drugs werd in hetzelfde daglicht gesteld. Zij wakkerde de jongeren aan om betrokken te worden bij al wat er zich rondom hen afspeelt. Je hoeft niet in de politiek te gaan, maar je moet wel oog hebben voor de omgeving. De maatschappij van morgen moet ieder aanbelangen .  Zelf vertelde ze, op vraag van de leerlingen, hoe en waarom zij in de politiek gestapt was. 
Minister president Kris Peeters kreeg als smaakmaker de vraag naar zijn appreciatie waarom hij soms vergeleken werd met Georges Clooney…een ‘titel’ die hij opgespeld kreeg van Bob Geldof, die hem een ‘bad immitation van Georges Clooney’ genoemd had.  Aan de leerlingen gaf hij in primeur een kleine pre-vieuw van zijn economisch sociaal relance plan, dat hij later die middag voor de pers uitgebreid zou toelichten. Ook hij raadde de leerlingen aan hard te werken, een diploma te halen om alzo te zorgen dat ze in zijn nieuw banenplan zou kunnen stappen. Een hart onder de riem.
Bij een vraag rond de schotten tussen de richtingen ASO-BSO-TSO-KSO gaf Verherstraeten toe dat hij in zijn tijd (lang geleden) ook wel eens –en zeker en zeer onterecht- neerkeek naar andere richtingen, maar dat dit absoluut niet nodig is, want iedereen heeft zijn talenten en zijn mogelijkheden en er is zo’n behoefte aan tal van diverse invullingen in de maatschappij, dat we iedereen nodig hebben, zonder onderscheid.  Kris Peeters haalde hierbij de plannen voor het onderwijs aan, waar hij volledig mee achterstaat. Een brede eerste graad, en daarna diverse keuzes op verschillende snelheden en met andere aanpak.
We nodigden de politici aan een kijkje te nemen in onze @Moretus, een kwartaal verslagboekje van onze school. We daagden hen uit te zoeken naar de schotten tussen de richtingen….zij zullen heel hard moeten zoeken, en niet vinden. Kris Peeters ging in op de uitnodiging om de school te bezoeken, en de vernieuwingsplannen a priori en reeds in realisatie te komen  ervaren en mee te evalueren.
Na de stoute schoenen de veiligheidsschoenen aan voor een zeer interessante rondleiding in het logistiek hart van de Europese Nike-distributie. De leerlingen van 5 Office-assistant Moretus konden zeer tevreden het WE én het verlof tegemoet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder