Monnikenhof Berendrecht wordt woonzorgzone
Het Monnikenhof in Berendrecht wordt uitgebreid. Het historische gedeelte vooraan blijft. De rechtervleugel achteraan (15 jaar oud) wordt afgebroken. OP de plaats komt een ondergrondse parkeerruimte en een gedeelte van de nieuwbouw.

Zorgbedrijf Antwerpen wil het bestaande RVT Monnikenhof in Berendrecht tegen 2015 vernieuwen en uitbreiden tot een volledig nieuwe woonzorgzone.
Het huidige rusthuis wordt daarvoor uitgebreid met een 120-tal woongelegenheden en een dagverzorgingscentrum. Daarnaast worden in de omgeving zorgflats en een veertigtal serviceflats gebouwd. Voor bezoekers en personeel komen er voldoende parkeerplaatsen, zodat er geen overrompeling van auto’s in de wijk komt.
De plannen werden dinsdagavond  8 november, voorgesteld aan belangstellenden en buren in de raadzaal van het districtshuis.
Het Monnikenhof, genoemd naar een klooster uit de middeleeuwen in het Viswater, is in oorsprong een godshuis. Het werd gebouwd door een intercommunale (de eerste in ons land) in 1897 en diende voor ouderlingen uit de deelnemende gemeenten Zandvliet, Lillo, Berendrecht en Stabroek. Na de aanhechting van de gemeente Berendrecht bij Antwerpen in 1958 werd het ontruimd en deed een tijdlang dienst als politiekantoor en stadsmagazijn. Later werd het volledig gerenoveerd in de mooie oorspronkelijke stijl en ingericht als rust- en verzorgingstehuis van het OCMW.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder