Moeder en dochter lanceren webwinkel met ganzenrijdersactie

Laura en haar mama Judith tonen enkele gansrijdersspulletjes die te verkrijgen zijn via hun webshop

ZANDVLIET – Baby- en kinderspullen in het thema van het ganzenrijden, die kan je sinds kort verkrijgen bij ‘Het Kleine Nijlpaard.’ Een gloednieuwe webshop voor baby- en kinderkleding die de Zandvlietse Judith Haelbrecht met haar dochter Laura Wouters heeft opgestart. Met de tijdelijke ganzenrijdersactie willen ze de pijn, van twee jaar zonder ganzenrijden, verzachten.

Sinds 1 juli kan je voor al je baby- en kinderkleding terecht bij webshop, Het Kleine Nijlpaard. Met de lancering zien Judith Haelbrecht en dochter Laura een droom in vervulling gaan. Om de opstart van de webshop te vieren, doen ze een speciale ganzenrijdersactie. Met tetradoeken, fopspenen en knuffels in het thema van het ganzenrijden, willen de twee onderneemsters het gemis van de Polderse traditie verzachten.

Het idee van de webshop kwam van dochter Laura. “Ik ben leerkracht op een middelbare school en ik zie dat studenten moeilijk in een bedrijf kunnen starten. Om die studenten te helpen, wil ik graag stageplaatsen aanbieden. Daarnaast heb ik altijd al een passie gehad om te ondernemen en zo ontstond dit idee.”, vertelt Laura Wouters, die in november voor een eerste keer mama werd. “Dat is ook de reden dat we voor baby- en kinderkleding kiezen.”

Een helpende hand vindt Laura bij haar moeder, Judith Haelbrecht. “Ze is bijna 29 jaar, dus het is nu het moment om die sprong te wagen. Tijdens haar studies heeft ze ook een onderneming opgestart en dat was ook een succes. Het heeft er altijd ingezeten.”, vertelt Judith trots. “Ik verkocht toen van die bombastische kettingen voor vrouwen en jonge meisjes, maar voor mijn studies heb ik dat toen stop moeten zetten.”, vult Laura aan.

En van kettingen gaat het dus naar baby- en kinderartikelen. “We starten met de basis. Naast kleding verkopen we ook noodzakelijke stukken, zoals tetradoeken, fopspenen en een rammelaar.”, Legt Laura uit, maar mama Judith begint toch al te dromen. “Onze droom is om een handmade-pagina te maken, waarop we dan artikelen verkopen die mensen zelf gemaakt hebben. Tweedehands willen ook graag spullen aanbieden.” 

Zo hebben Laura en Judith al mama’s gevonden die willen helpen. “We hebben twee ouders die macramé fopspeenkettingen maken en dat is superfijn samenwerken.”, vertelt Laura. Voor alle andere artikelen werken ze samen met leveranciers. Judith: “Voor de ganzenartikelen werken we samen met SAGA Copenhagen en bij elke bestelling planten ze een boom. Het ecologische en de duurzaamheid is voor ons heel belangrijk bij leveranciers.”

Gazenrijdersactie
Om de webshop te lanceren, starten de twee onderneemsters een ganzenrijdersactie. “Ik woon al jaren in Zandvliet en vlakbij de Botermarkt. Alle evenementen, zoals ganzenrijden en Dolle Dinsdag maak ik van dichtbij mee en de keizer, Maarten Gabriëls, is een collega van mij. Ik vind die samenhorigheid in de Polder zo fijn.” vertelt Judith vol enthousiasme.
Laura woont zelf in Kapellen: “Het is altijd grappig om door Zandvliet te wandelen met mijn mama. Dan laat ze zien waar iedereen woont.” Een echt dorpsgebeuren, volgens Judith: “Misschien dat onze ganzenrijdersartikelen wel gaan leven binnen de Polder en hopelijk zien we dat terug tijdens het ganzenrijden.”

Met een gratis levering in alle ganzenrijdersdorpen hopen Laura en Judith de ganzenrijdersliefhebbers te overtuigen. De actie loopt nog een paar dagen.

Toekomst
Voorlopig werken Laura en Judith voltijds, maar dat houdt hen niet tegen. Laura: “Als leerkracht ben ik nu twee maanden thuis, dus kan ik al mijn tijd steken in de lancering van Het Kleine Nijlpaard.” Al zal Judith haar tijd er ook in steken. “Laura doet het logistieke en alles rond social media. Ik zal eerder de administratie doen en helpen waar ik kan. Als het echt een succes wordt en het te druk wordt, moet Laura maar minder gaan werken.”, lacht Judith.In de week voor de lancering van de webshop kwamen er al bestellingen binnen. “We waren nog niet online of we kregen al vragen om artikelen te kopen en te reserveren. Nu zitten we al over de tien bestellingen.”, zegt Laura trots. En bij een bestelling krijg je een gratis levering. “De eerste pakjes ben ik al met de fiets gaan wegbrengen en dat vonden die mensen wel fijn. Ikzelf ook, want dan zie je tenminste aan wie je verkoopt.”

Naast baby- en kinderartikelen kan je binnenkort ook terecht bij Het Kleine Nijlpaard voor je babyshower. “Ik heb zelf al babyshowers georganiseerd en dat materiaal kost best vrij veel geld en nadien gooi je dat gewoon weg. Daarom willen we pakketten samenstellen voor mensen die een babyshower willen organiseren.” sluit Laura af.

Laura en Judith komen de bestellingen begin juli gratis leveren in Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Stabroek, Hoevenen en Ekeren. Je kan enkel op voorhand bestellen via info@hetkleinenijlpaard.be

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder