Karateschool Ookami Dojo toert door Stabroekse deelgemeenten

Stabroek – Op zaterdag 10 juli vond de eerste editie van ‘Ookami Dojo on Tour’ plaats. De Putse/Stabroekse Karateschool streek neer aan Kasteel Ravenhof en bood iedereen die zin had een gratis initiatie karate aan. “Onze Tour kadert in de ‘kom uit uw kot!’-campagne, die mensen na de maanden lockdown terug in beweging wil krijgen”, vertelt Jelle Strybosch. “Iedereen heeft veel te lang stil moeten zitten, terwijl sporten zo gezond is en een goede conditie veel problemen kan voorkomen. Met dit laagdrempelige initiatief dragen wij ons steentje bij.”

Het is letterlijk tussen de buien door dat de deelnemers van Ookami Dojo on Tour verzamelen. Onder de bomen naast Kasteel Ravenhof staat een 15’tal nieuwsgierigen te wachten of een praatje te maken met de twintig karatekas die strak in het pak klaar staan voor de les. “We zagen de reclame op de lichtborden van Gemeente Stabroek”, vertelt een mama die haar dochtertje eens wil laten meedoen. “Ik heb vroeger zelf ook karate gedaan en het leek me dus leuk om mijn dochter eens van de sport te laten proeven.” “We gaan met onze jongens zo veel mogelijk naar buiten”, voegt een andere moeder toe. “We passen graag nog een beetje op met de corona. Hier buiten komen sporten is dan wel een leuke activiteit!”

Om 14uur stipt start de les. Er wordt stevig opgewarmd en daarna wordt er op de stoot- en trapkussens gewerkt. De aanwezige karatekas helpen de onervaren deelnemers met tips en uitleg op weg. Onder hen ook leden van de volwassenenafdeling van Ookami Dojo, wat toch ook nog twee ouders over de streep trekt om mee te doen. “Ik was bang dat het een activiteit voor kinderen ging zijn”, reageert papa Bert achteraf, “maar als er dan ook mensen van mijn leeftijd aan het meedoen zijn, heb ik geen excuus meer om aan de kant te blijven staan en mijn dochtertje alleen te laten sporten!”

Na een uurtje wordt er afgerond en nog snel een groepsfoto gemaakt. “Volgende week strijken we neer aan het JOS in Hoevenen”, geeft Jelle nog mee, “de week erna in het Park van Stabroek. Die cyclus herhaalt zich nog de hele zomervakantie, zodat men in elke deelgemeente de kans krijgt om deel te nemen.”

Wie zin heeft om zelf eens kennis te komen maken, heeft dus nog alle kansen!
Ookami Dojo On Tour gaat nog door in Stabroek (Park van Stabroek) op 24/07 en 14/08, in Putte (Kasteel Ravenhof) op 31/07 en 21/08 en in Hoevenen (JOS) op 17/7, 7/08 en 28/08. Voor meer info kan je terecht op info@ookamidojo.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder