Mixen en matchen te Essen

web-mixen-en-matchen
Van Moravische blaasmuziek tot oud-Groenlandse kunst. Van aria’s van Mozart tot komische sketches in het plaatselijk dialect. De Essense amateurs mixen en matchen er op los op zaterdag 7 en zondag 8 mei.
Muziek, dans, toneel, kunst, zang, film… met Mixen en Matchen gooit vzw Kobie alles bij elkaar. Verspreid over een heel weekend geven verschillende verenigingen er een stevige lap op. De voorgaande jaren kwamen muziekliefhebbers samen in het Karrenmuseum om te verbroederen. Dit jaar pakken we het grootser aan en palmen we de Heuvelhal in. Mixen en Matchen is een activiteit in kader van de Week van de Amateurkunsten.

Fijne luisteravond op zaterdag

Zaterdag 7 mei maken we het vanaf 19.15 uur stil in de zaal om beter te kunnen genieten van de optredens.
Het ludieke gedeelte komt van Elck wat Wils met hun sketches in het Essens dialect en van EJA met hun fragment uit de hilarische voorstelling ‘den Baptist’. Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken. Zo is er de pop- en filmmuziek van Accent en het repertoire van zangensemble Cantores. Belcanto brengt op originele wijze een vertolking van het sprookje Assepoester. Armand Broos vertelt ons over de Oud-Groenlandse kunst en we kunnen genieten van een tentoonstelling van de Essense Kunstenaars.

Op zondag op de dansvloer

Zondag 8 mei, vanaf 13.00 uur, gaat het er wat losser aan toe en benutten we ook de dansvloer.
De kinderen en vrouwen van Sport en Spel zorgen voor de dansjes maar ook de harmonieën MusicXpress en Essentia brengen hun bijdrage.  We mixen er op los met de traditionele Afrikaanse muziek door Alaafiya en de Böhmische en Moravische blaasmuziek van de Essener Muzikanten. En de filmliefhebber komt aan zijn trekken met het repertoire van Accordeonvereniging Hoger Streven. Ook op zondag kan je genieten van kunst van Armand Broos en de Essense Kunstenaars.
Mixen en Matchen vindt plaats in sporthal Heuvelhal, Kapelstraat 7. De toegang is volledig gratis. Meer info krijg je aan de Vrijetijdsbalie via 03 670 01 56 of vrijetijd@essen.be
Org. vzw Kobie

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder