Mireille koningin bij de Vrouwengans

vrouwengans 2015i


Mireille Rosseneu is zaterdag 9 mei koningin 2015 van het vrouwengansrijden van de Vrije Gans geworden. Op het Solft te Berendrecht wist ze rond 18.15 uur de kop van de gans te bemachtigen.
Aan de 21ste editie van het gansrijden van de vrouwenvereniging namen 24 ruiters deel. Rond 14.15 ging het rijden van start. Naarmate de middag vorderde kwamen de toeschouwers toegestroomd.
Den doktoor Fred Cosijn en zijn assistente Ilona Van Gaal hadden een vrij rustige namiddag, zonder noemenswaardige accidentjes. Snijmeester Gert Vervloet en vorkmeester Johan Thijssen kweten zich voortreffelijk van hun taak.  Eén van de publiekstrekkers was zeker omroeper Peter Paardekamp, die op zijn gekende wijze de amazones aanmoedigde.
Het werd trekken en sleuren aan het kopje en toen Noami Segers rond 17.15 uur  het net van de ganzenkop rukte steeg de spanning. Toch werd er nog ruim een uur onder de blote nek gereden. De regen zorgde ervoor dat de nek spekglad werd, waarbij speaker Peter Paardekamp de vrouwen toeriep hun handen met zand in te wrijven.
Toen de nek een serieuze krak kreeg,  hing de kop voor het grijpen. Jessica Van Gool en Debby Huybrechts misten hun kans.  Toen was het de beurt aan Mireille Rossenue. Beheerst en gefocust draafde zij op de galg af en pakte de kop.
Voor de 57 jarige Mireille is het de tweede keer dat zij koningin werd.  In 2003 mocht zij ook al de kroon opzetten.  Mireille heeft 2 dochters en een zoon Tim (Malfait) die al gansrijderskoning werd in Lillo. Ook haar echtgenoot Erik Adriaenssens werd al 2 keer tot koning gekroond in Lillo.
De Vrije Gans schenkt elk jaar de premie aan een goed doel. Dit jaar mocht de organisatie Bones4Kids een cheque van 7.695,54 euro in ontvangst nemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *