Minister Vandeurzen opent Oncologisch en Internistisch Dagziekenhuis en Polikliniek in AZ Klina

Minister Jo Vandeurzen, Dr. DidierVerhoeven en dhr KoenVerberck, Waarnemend Burgemeester Brasschaat.

 

AZ Klina te Brasschaat opent een oncologisch en internistisch dagziekenhuis en nieuwe polikliniek in het bijzijn van dhr. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, volksgezondheid en Gezin, dhr. Koen Verberck Burgemeester van Brasschaat (a.i.) en dhr. Jan Jambon, Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Het ziekenhuis zet samen met zijn artsen onder het motto “samen voluit” weer een volgende stap in de verdere uitbouw en groei van AZ Klina.
Met de opening van een volledig nieuw oncologisch en internistisch dagziekenhuis werkt AZ Klina verder aan een sterk uitgebouwde afdeling oncologie met radiotherapie en borstkliniek. De hypermoderne afdeling voldoet aan de laatste technologische snufjes en is tegelijkertijd een warme, huiselijke omgeving. Zo is er veel licht en ruimte in de kamers, een rustgevende patio waar de patiënt even op adem kan komen, een koffieruimte voor de patiënten en bezoekers, … Kortom, persoonlijke zorg voor de patiënt en zijn naasten staat voorop.
Dankzij de uitbreiding van de polikliniek is er een verdubbeling van het aantal consultatieruimtes. In totaal breidt het ziekenhuis uit met meer dan 1500 m². En dat is noodzakelijk. Het aantal raadplegingen is immers ook meer dan verdubbeld.
Ook de komende jaren blijft deze groei en dynamiek aanhouden. Meer subspecialisatie en multidisciplinaire zorg voor de patiënt, in nauwe samenwerking met de eerste lijn, is een topprioriteit voor het ziekenhuis. AZ Klina bouwt zo verder aan het realiseren van zijn missie van acuut referentieziekenhuis en revalidatieziekenhuis voor de patiënten en verwijzers van Noord-Antwerpen en de Voorkempen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *