Minister Crevits legt eerste steen nieuw schoolgebouw en sporthal voor Gitok1

eerstesteenlegging-Gitok-3


Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legde op maandag 9 maart de eerste steen van het nieuwe complex van Gitok eerste graad. Dit omvat zowel klaslokalen als werkhuizen, een administratief deel en een nieuw sanitair blok. Iets verder op het domein komt ook een nieuwe sporthal met eetzaal. Voor de realisatie van dit bouwproject van 6.100 m² doet de gemeente Kalmthout een beroep op “Scholen van Morgen”, de inhaalbeweging in scholenbouw van de Vlaamse overheid. De bedoeling is om het schooljaar 2016-2017 te starten in de nieuwe gebouwen.
Het nieuwbouwproject voor Gitok eerste graad aan de Kapellensteenweg komt er ter vervanging van de oude lokalen en containerklassen. De werken zijn al gestart in januari, maar vandaag was het een bijzondere dag. De 280 leerlingen kregen bezoek van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Met behulp van de bouwkraan van aannemer IBO metselden ze samen een muurtje met gepersonaliseerde stenen. Dankzij dit bouwproject, een ontwerp van Jef Van Oevelen, kan de school zich vanaf september 2016 echt profileren als een domeinschool voor wetenschap en techniek.  Dit schooljaar werd de eerste graad al uitgebreid met een aso-richting. Of kinderen nu kiezen voor aso, bso of tso, op Gitok heeft elke studierichting de kern van wetenschap en techniek in zich. De nieuwe infrastructuur zal hierin een belangrijke rol spelen.
Sporthal
De gemeente ijvert om een open school te realiseren, een overtuiging die ook gedeeld wordt door de minister van onderwijs. Dit betekent dat de nieuwe sporthal na de schooluren niet ongebruikt mag blijven. Het is de bedoeling dat de sportverenigingen uit de gemeente optimaal gebruik kunnen maken van deze moderne sportinfrastructuur.
Bouwen met Scholen van Morgen
Om hun bouwplannen waar te maken, is de gemeente Kalmthout ingestapt in het DBFM-programma Scholen van Morgen. “Een school bouwen kost de gemeente heel wat geld. Samenwerken met de nv Scholen van Morgen maakt dit project voor het gemeentebestuur haalbaar en betaalbaar”, licht burgemeester Lukas Jacobs toe. Het prijskaartje voor het nieuwe schoolgebouw en de sporthal omvat zowel het ontwerp, de bouw, de financiering als het onderhoud voor een periode van dertig jaar. In die periode moet de gemeente elk jaar een financiële bijdrage leveren van 282.525 euro. Dat is net geen 25% van de totale beschikbaarheidsvergoeding. De rest wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.
Geïnteresseerden kunnen de werken op de voet volgen via de bouwwebsite http://gitok-eerstegraad.scholenvanmorgen.be.
Info: Gitok eerste graad – Anne Marie De Proost, Els Koremans -03 666 48 86 – gitok1@gitok.be
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *