Mindermobielen met vervoer op maat naar Vaccinatiecentrum

 BRASSCHAAT – Het Vaccinatiecentrum Noorderkempen ligt centraal tussen alle gemeenten waarvoor het actief is: Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Essen en Kalmthout. Het is vlot bereikbaar met de wagen, openbaar vervoer of met de fiets. Om extra in te spelen op bereikbaarheid voor minder mobiele mensen, zijn er nog andere mogelijkheden om naar de het vaccinatiecentrum te geraken. Zo is er onder andere een samenwerking met taxidiensten en vervoer met de Minder Mobielen Centrale. 
  De vijf gemeenten werkten samen met de Eerstelijnszone Noorderkempen een mobiliteitsplan uit om vanaf de opening van het centrum iedereen zo vlot mogelijk aan het centrum te krijgen. Zo is er eenvormige signalisatie vanuit alle gemeentes tot aan het centrum. Dat zorgt voor een vlotte bereikbaarheid met de wagen of met de fiets.    Daarnaast zijn er uiteraard – voornamelijk in deze fase van de vaccinatiecampagne – een groep inwoners die niet over een wagen beschikt, of minder mobiel zijn. Daarvoor zijn enkele mogelijkheden uitgewerkt voor alle inwoners van de vijf gemeenten die daar ondersteuning in nodig hebben.     De burgers die daarvan gebruik willen maken, kunnen echter zelf niet kiezen. Aan de hand van een cascade-systeem wordt de vervoersmodus samen met het callcenter uitgekozen. 
Cascade-systeem met drie opties
In een eerste instantie wordt bekeken of de Minder Mobielen Centrale (MMC) van de eigen gemeente kan ingeschakeld worden. Indien dat niet kan, worden medewerkers van de gemeentediensten ingeschakeld. En dankzij een samenwerking met de lokale taxidiensten, kan eventueel als laatste optie een taxirit aan verlaagd en forfaitair tarief aangeboden worden. Dat tarief ligt op 5 euro.   Alle opties zijn uiteraard zowel voor de heen- als de terugrit. Mensen die een beroep willen doen op een van de opties kunnen best contact opnemen met de infolijn van het vaccinatiecentrum op 0800 59 056 tussen 9 en 16 uur
Gratis pendelbus
Inwoners van de vijf gemeenten die graag zelf met het openbaar vervoer komen, hebben ook nog enkele extra opties. Zo is er vanuit het centrum van Kapellen een gratis pendelbus ingelegd die vanuit het centrum via het station van Kapellen, de Hoogboomsteenweg en de Lage Kaart naar het vaccinatiecentrum rijdt. Inwoners van Essen en Kalmthout kunnen gratis met de trein naar Kapellen om daar op de pendelbus te stappen.  Inwoners van Wuustwezel pakken de Lijnbus en stappen af aan het kruispunt Bredabaan-Guyotdreef. Daar kan een pendelbus naar het vaccinatiecentrum genomen worden. En inwoners van Brasschaat kunnen de buurtbus gebruiken.
Alle info rond bereikbaarheid en de pendelbus is te vinden op https://vaccinatienoord.be/bereikbaarheid/   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *